Adrenalinin Zirvesi Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 15 Yıl Sonra Yeniden Türkiye’de

Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, 28-29 Eylül’de Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 2009 yılından bu yana 30 ülkede, 43 farklı mekânda düzenlenen Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 15 yıllık geçmişine bir göz atalım.

Adrenalinin Zirvesi Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 15 Yıl Sonra Yeniden Türkiye’de

Dünyanın en eski ekstrem sporlarından Cliff Diving son yıllarda dünyanın en ilgi çeken sporlarından biri haline geldi. 2009'da Fransa'nın La Rochelle kentinde başlayan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi benzersiz lokasyonlarda gerçekleştirilen atlayışlarla 15 yıldır nefesleri kesiyor. Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, uzun bir aradan sonra Türkiye’ye geri dönüyor. 2009 yılında Fransa La Rochelle’de atılan ilk adımla başlayan heyecan yolculuğunda bu yılın 7. durağı Antalya olacak. İşte Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin macera dolu 15 yıllık serüveni…

Haberin Devamı

Köprüler, opera binası, kayalıklar
15 yıl boyunca 30 farklı ülkede gerçekleşen Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde büyüleyici manzaralar muhteşem atlayışlara şahitlik etti. İkonik köprüler, modern binalar, kutsal göller ve doğa harikası kayalıklar adrenalin tutkunlarının sıra dışı meydan okumalarına ev sahipliği yaptı. Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, macera tutkunu başarılı sporcuları bugüne dek toplamda 106 etapta ağırladı.

15 yılda 100’den fazla atlet Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde performanslarını gösterdi. Gary Hunt, Artem Silchenko ve Orlando Duque gibi başarılı sporcular etkinliği uzun yıllar domine ederek, Red Bull Cliff Diving tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. Erkekler kategorisiyle başlayan maceraya 2014 yılından itibaren kadınlar kategorisi dahil edildi. Kadınlar klasmanı ise kendi yıldızlarını doğurdu. Kategoride ilk iki yılın galibi Rachelle Simpson, son yıllarda podyumun müdavimlerinden Molly Carlson ve son sekiz yılın kadınlar şampiyonu Red Bull sporcusu Rhiannan Iffland, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde tarih yazdılar.

Haberin Devamı

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde Bir Türk: Kıvanç Gür
15. yılına iki yeni durak ve 8 etap sığdıran Red Bull Cliff Diving’de bu sene etkinlik tarihinde ilk kez bir Türk sporcu boy gösterecek. Öğrenimini A.B.D.’de University of Louisville’de tamamlayan genç sporcu Kıvanç Gür, etkinliğin Antalya etabına konuk olacak. 10 metre atlayış alanında pek çok başarısı olan Gür duygularını “Böylesine uluslararası ses getiren bir etkinlikte ülkemde, ülkemi temsil edeceğim için çok mutluyum. Kariyerimde en büyük hedefim Red Bull Cliff Diving Antalya'da kürsüye çıkmak. Bir sonraki hedefim ise 2028 yılında ülkemi bir Türk atlayıcı olarak 10 metre kule dalında temsil etmek” sözleriyle ifade etti.

Adrenalinin Zirvesi Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 15 Yıl Sonra Yeniden Türkiye’de

Falezlerin Eşsiz Manzarasında Görsel Şölen
2009’da ilk kez yapılan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin ev sahiplerinden biri olan Antalya, bu yıl da sezonun sondan bir önceki durağı. Şampiyonlukların belirlenebileceği çok önemli bu etap, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Antalya’nın en popüler bölgeleri Lara ve Konyaaltı plajları arasında yer alan Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve wildcard ile belirlenen 4 erkek, 4 kadın atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor.

Red Bull Cliff Diving Antalya'da sporcuların atlayış yapacağı rampa üzerindeki tasarım Les Benjamins markası tarafından dizayn edildi. Yarışacak sporcuların hazırlıklarını yapacağı alanın sponsorluğunu ise Decathlon üstlenirken, Segway Ninebot alanda sporculara sürdürülebilir ulaşım desteği sunacak. Yoğun katılım beklenen etkinliğin diğer sponsorları arasında Listerine, Migros ve A.O. Smith markaları da yer alıyor.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya etabında 28 Eylül Cumartesi günü eleme yarışları yapılacak. 29 Eylül Pazar günü saat 16.00 -17.30 arası gerçekleşecek yarışlar ve final ise S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

YORUM YAZ