Adanaspor'un acı kaybı: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Manisa Futbol Kulübü-Adanaspor müsabakası öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti.

Adanaspor'un acı kaybı: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba'dan acı haber geldi. Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü-Adanaspor maçı öncesi geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki futbol adamı, maalesef hayatını kaybetti.

Haberin Devamı
Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Adanaspor'dan açıklama

Adanaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını malesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun.." ifadeleri kullanıldı.

Adanasporun acı kaybı: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Sol Bamba, 2021'de teşhis konulan Non-Hodgkin Lenfoması'nın tekrar nüksetmesi sonucu Manisa FK maçı öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

TFF'den başsağlığı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu, Sol Bamba'nın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı ve bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü - Adanaspor A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Futbolculuk kariyerinde 3 sezon boyunca Trabzonspor forması da giyen Souleymane Bamba'nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Souleymane Bamba'nın ailesine, yakınlarına ve başta Adanaspor ile Trabzonspor camiaları olmak üzere Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz.

İlk deneyimini Adanaspor'da yaşadı

Daha önce Championship takımlarından Cardiff City’de Sabri Lamouchi'nin ekibinde yer alan Bamba, ilk teknik direktörlük deneyimini Adanaspor'da yaşamıştı. 

Adanasporun acı kaybı: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Temmuz ayında Adanaspor'a imza atarak teknik direktörlük koltuğuna geçen Sol Bamba, ekibiyle beraber Turuncu Beyazlı ekibin başında 4 maçta görev alabildi.

Trabzonspor'da 2 sezon oynadı

Temmuz 2012-Ağustos 2014 tarihleri arasında Trabzonspor'da forma giyen Bamba, son olarak Middlesbrough'da oynamasının ardından 2022 yılında futbol hayatına nokta koymuştu. Acı haber sonrası Trabzonspor, eski futbolcusu Bamba için başsağlığı mesajı yayımlarken yapılan paylaşımda "2012-2014 yılları arasında formamızı giyen, Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz." denildi.

Adanasporun acı kaybı: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Non-Hodgkin Lenfoması nedir?

Non hodgkin lenfoma, çoğu B hücreli ve T ile nadiren NK hücreli, hızlı (yüksek dereceli) veya yavaş (düşük dereceli) büyüyen, lenf bezleri ve lenf dokusunda gelişen bir kanser türüdür. Hodgking lenfoma'lardan farklı bir görünüşe sahip oldukları için non yani hodgkin olmayan ya da hodgkin dışı ismi ile anılmaktadır. non-Hodgkin lenfoma belirtileri arasında gece terlemeleri, açıklanamayan kilo kaybı, ateş, titreme ve halsizlik yer almaktadır.

Haberin Devamı

Lenfomalar, B hücresi veya T hücresi olarak köken aldıkları lenfosit'e göre sınıflandırılmıştır. B hücreli olanları, T hücreli olanlara göre daha sıktır. Nadiren de olsa non-Hodgkin lenfomalar, bağışıklık sisteminin başka bir hücresi olan NK hücrelerden kaynaklanabilir. Vücut yabancı bir hücre veya virüs ile karşılaştığında, söz konusu B hücreleri bunlara yapışır ve zararlı olduklarını düşünerek antikor üretir. B hücreleri aynı zamanda bu tehditler ile bir kere daha karşılaştığında vücudun tanıyabilmesi görevi de görür ki, bir noktada "hafıza hücreleri" sorumluluğu da bulunuyor denebilir. T hücreleri ise B hücrelerini düzenlemekle birlikte aynı zaman da hücrelerin yok edilmesinden de sorumludur.

Genellikle T hücreli lenfomalar, B-hücreli lenfomalara nazaran daha kötü prognozla seyreder. Bundan dolayı, T hücreli lenfomaların modern tedavisinde daha intensif ve etkili tedavi yöntemleri seçilir. Eskiden Non Hodgkin lenfomalarının çoğuna CHOP adlı kemoterapi protokolü verilirken, günümüzde hastalığın alt grubuna göre değişen, hastalığa özel daha etkili tedaviler uygulanmaktadır. Hatta bazı lenfoma tiplerinin, kemoterapi kullanmaksızın antibiotik ajanlarla bile tedavisi mümkündür.

Haberin Devamı

Örneğin midede veya gözde oluşan lenfomaların bazı türleri ve evreleri, antibiyotik tedavi ile tamamen yok edilebilirler. Hastaya önerilecek en uygun tedaviyi seçebilmek için, lenfomanın alt grubunun, evresinin ve prognostik faktörlerinin tam olarak bilinmesi gerekir.

Sofyan Amrabat: Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp
YORUM YAZ