MENÜ

Abdullah Avcı, krizi fırsata çevirdi

Beşiktaş’ı devirerek haftanın kazananı olan Medipol Başakşehir’de, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve ekibi çalışmalarının karşılığını aldı. Avcı; Emre, Epureanu gibi eksiklere rağmen analiz ve kadro hesaplarıyla 3 puana ulaştı.

Abdullah Avcı, krizi fırsata çevirdi

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in haberine göre; Süper Lig’de yeniden 2. sıraya yükselerek, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğu haftayı kârlı kapatan Medipol Başakşehir’de büyük sevinç yaşanıyor.

Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek, hem puan sıralamasında yükselen hem de ikili averajı alan turuncu-lacivertliler maç öncesi yaşanan kadro krizini fırsata dönüştürdü. Emre Belözoğlu ve Epureanu gibi iki as isminden yoksun olan İstanbul ekibi, buna karşın doğru hamlelerle 3 puana uzandı. Teknik Direktör Abdullah Avcı ve ekibi, hem istatistik hem de taktik analizlerle sonuca gitti.

İlk olarak stoperdeki eksikliği Mahmut Tekdemir ile kapatmak yerine Manuel da Costa hamlesi yapıldı. Beşiktaş’ın maç başı kenar orta ortalamasının 23 olduğunu bilen Avcı, Alvaro Negredo’yu tutabilmesi hava toplarında etkili olan Da Costa’yı tercih etti. Savunmadaki bu hamleyle Mahmut esas yerinde kaldı.

İkinci yarı 10 kişi kalınca orta sahada Mahmut-Gökhan İnler ikilisiyle sert bir hamle yapan Başakşehir, rakibinin orta sahadaki pas oyununu da engellemeyi başardı. Kenar orta tehditlerini kapatan Avcı, orta sahada rakibinin pas oyununa darbe vurarak istediğini almaya başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ