MENÜ

3 kupayla Süper Lig'e

Erzurumspor’da önce 3.Lig, sonra 2.Lig, son olarak ise 1.Lig’de şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’e çıkan Erhan Çelenk, FANATİK’e konuştu: Türkiye’de alt liglerde oynayanlar, yukarıda oynayamaz derler. Demeye devam etsinler. Süper Lig’de görüşürüz!

3 kupayla Süper Lig'e

3. Lig’de başlayan bir hikaye... Art arda gelen 3 şampiyonluk... Bir takım 3 lig birden yükselmek, hayal ettiğin Süper Lig’e tırnaklarınla kazıyarak gelmek... Tüm bunlar yaşanırken performansı hep üste taşımak, goller ve asistlerle yıldızlaşmak. Başarılması zor şeyler elbette saydıklarımız. Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Süper Lig’e dönüş yolculuğunda başrol oynayan Erhan Çelenk’le bu müthiş hikayeyi konuştuk. Söz 15 gol, 10 asistle sezona damga vuran Erhan Çelenk’te...

‘Soğuktan donmak mı!’

Erzurum’da futbol oynamak zordur, hele kışın... Ancak öyle bir taraftarımız var ki soğuk aklınıza bile gelmez... Daha amatördeyken bile 15 bine oynayan bir takımdan bahsediyoruz. Benim de her zaman ilgim vardı dolayısıyla Erzurum’a. Teklif geldiğinde hiç düşünmedim. 3. Lig’de ilk senemde çok değerli bir şampiyonluk yaşadık. Ardından 2. Lig’de öyle. Nobre’li takımın şampiyon olmama şansı var mı! İlk geldiğinde arabadan indi, dedim ki bu adama çarpan yıkılır. Gerçek bir profesyonel. Şu an hala aynı tempoda çalışıyor. Bize çok şey kattı. Onun etrafında gezersen mutlaka gol atarsın. 2. Lig’de şampiyon olmak, hele hele Play-Off’tan çıkmak Şampiyonlar Ligi kazanmak gibi. Gümüşhane’yi yenip finale çıktık, golü de atmak bana nasip oldu. Rakibin hocası Mehmet Altıparmak’tı. Geçen sene üzdük ama bu sene sevindirdik.

3 kupayla Süper Lige


Erhan, geçen sene attığı golle takımını zafere taşıdı, Vodafone Park’ta 3. kupasını kaldırdı.

‘Şampiyonluğu biliyorduk’

1. Lig’de de kötü başladık sezona. Ancak Mehmet hoca öyle bir aile ortamı sağladı ki... Biz oyuncular olarak daha 8 hafta kala biliyorduk şampiyonluğu. Bursa’da finali bekliyoruz. Odadan stat gözüküyor. Burhan Eşer bana, ‘Niye oynayacağız ki zaten şampiyonuz, versinler kupayı gidelim’ diyordu. O kadar inanmıştık yani.

Adet bozuldu hocayla devam

Normalde 1. Lig’de şampiyon olan takımlar Süper Lig’e yükseldiğinde ilk iş hocalarını yollarlar. Ancak bizimkiler Mehmet hocayla ‘devam’ dedi. Bence çok doğru da yaptılar. Tek kelimeyle bu şampiyonluk onun hakkı. Eğer başka bir hoca olsaydı biz Süper Lig’e çıkamazdık. Sürekli hücumu düşünen bir teknik adam o... Süper Lig’de de bu yüzden kesinlikle farkını gösterecek. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız.

3 kupayla Süper Lige


3. Lig’de şampiyon olan kadronun başrolündeydi.

4. şampiyonluk mu? Yok artık!

3 sene art arda şampiyonluk yaşadık. Gönül ister ki bir sezon daha şampiyonluk yaşayayım. Ama gerçekçi olmak lazım. Artık Süper Lig’deyiz. İlk sezonumuz ve kalıcı olmalıyız. Benim sözleşmem devam ediyor. Erzurum’da Süper Lig’de de çok başarılı olacağım. Şimdiden herkese söylüyorum. Erhan Çelenk’i bir de Süper Lig’de izleyin.

‘Cevabım olacak’

Türk futbolunda bir algı var. Kötü bir şey bu. ‘Aşağıda oynayan futbolcu, yukarıda yapamaz’ derler. Benim yürüyüşüm aslında biraz da buna cevap. Onlar beni almıyorsa ben de takımımla yükselirim dedim. Erzurum’la bu noktaya gelmek çok değerli. Öyle düşünenler için Süper Lig’de cevabım olacak.

‘Biz getirdik Hakan’a bıraktık!'

“Finalde çok kötü oynadık, çünkü sahaya zor çıktık, o kadar bitmiştik. Zaten işi penaltılara taşıdıktan sonra Hakan’ın üstüne üşüştük. ‘Biz buraya kadar getirdik, artık iş sende Hakan’ dedik. Hoca hemen müdahale etti, baskı altına almayın arkadaşınızı diye.”

3 kupayla Süper Lige


Bursa’da mucizevi penaltılardan sonra Erhan, 3. kupasıyla...

‘Sakatlığımı söylemedim’

Adet bozuldu hocayla devam “Sakat sakat çıktık finale. Alt adalem yırtık benim, ağrılarım var. Hocaya söylemedim, sadece oynayabileyim diye. Bütün sezon işi bu noktaya getirmişken oynamasam üzülürdüm. 3 sene üst üste şampiyonluk yaşayan bir oyuncu olarak Erzurumspor tarihe geçtim. Bu çok güzel bir duygu.”

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ