MENÜ

Zürih-Osmanlıspor: 2-1

UEFA Avrupa Ligi’nde 6 maçtır kazanan Başkent ekibi, İsviçre’de istediğini alamadı. Karcemarskas’ın penaltı kurtardığı maçta Zürih, Schönbachler ile öne geçti. 73’te Maher durumu eşitledi. 79’da Cavusevic’in golü, Osmanlı’nın 7, teknik direktör Mustafa Akçay’ın ise 19 maçlık yenilmezlik serisini bitirdi.

Zürih-Osmanlıspor: 2-1

Mustafa hoca elindeki geniş kadro sayesinde maça yine rotasyonlu 11’le çıktı. Osmanlı’nın ilk hedefi, devreyi gol yemeden atlatmaktı. Ancak Zürih karşılaşmaya beklenenden etkili, istekli ve hızlı başladı. Özellikle orta alanda müthiş baskı kuran ve Osmanlı savunmasına dönen toplarda sürekli pres yapan Zürih, 26’da penaltı kazandı. Vrsajevic’in basit hatası sonrası hakem beyaz noktayı gösterirken, Cavusevic’in penaltısında Karcemarskas geçit vermedi. Kaçan penaltıyla birlikte daha da hırslanan Zürih, aradığı golü ilk yarının sonlarına doğru buldu.

Sahanın yıldızı Schönbachler, basit top kaybı sonrasında orta sahada önünde bulduğu topu ceza sahasına kadar çalımlarla getirdi, devamında vuruşunu yaptı ve jeneriklik bir gole imza attı: 1-0. Osmanlı kalitesindeki takımda tek bir oyuncunun bile faul yapmadan rakibin 50 metre top sürmesine izin vermesi, hayret uyandırıcı noktaydı!

Maher ve Aminu etkisi

İlk yarıda istatistiklere bakıldığında da Zürih bariz üstün taraftı. İkinci devrede Osmanlıspor biraz daha kıpırdadı. Maher ve Aminu’nun oyuna girmesiyle birlikte ise Mor-Sarılı takım iyice toparlandı. Nitekim Aminu’nun 73. dakikada rakiplerinden müthiş sıyrıldığı pozisyonun devamında Maher ile Osmanlı skora dengeyi getirdi: 1-1.

Osmanlıspor tam beklenen görüntüye kavuşmuştu ki, Zürih yine öne geçti. Vrsajevic ve Pinto’nun hataları sonrasında penaltıyı kaçıran Cavusevic, İsviçre ekibine 3 puanı getirdi: 2-1.
Evet Osmanlıspor kaybetti, ancak basit hatalar olmasa 1 puanı almak hiç zor değildi. Her şeye rağmen Başkent ekibi grupta ikinci ve daha hiçbir şey bitmedi.

Sefa Can Konuksever

Stat: Letzigrund

Hakemler: Aleksei Eskov, Dmitri Mosyakin, Igor Demeshko (Rusya)

Zürih: Vanins, Brunner, Nef, Kecojevic, Voser, Kone (Dk. 55 Rodriguez), Buff (Dk. 88 Yapi), Kukeli, Sarr, Schönbachler (Dk. 70 Winter), Cavusevic

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Aykut Demir, Pinto, Musa Çağıran (Dk. 61 Maher), Lawal, Delarge (Dk. 67 Umar), Ndiaye, Regattin, Rusescu (Dk. 72 Diabate)

Goller: Dk. 45+1 Schönbachler, Dk. 79 Cavusevic (Zürih), Dk. 73 Maher (Osmanlıspor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Schönbachler (Zürih), Dk. 36 Musa Çağıran (Osmanlıspor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ