MENÜ

Transfer dönemi!

Abone Ol Google News

Hemen her yaz transfer döneminde, teknik adamlar, yöneticilerine şu istekte bulunur: “Alacağımız yeni futbolcular, sezon öncesi kampımıza yetişsinler...” Yöneticiler de, “Elbette hocam... Talep ettiğiniz isimler, kısa süre içinde aramıza katılacaklar...”

Haberin Devamı

Bizler de bu diyalogları haber yapar, sayfalarımızda sizlere aktarırız...

Sonra ne mi olur?

Yaz biter, sezon başı hazırlık kampları gelir. Bir tane futbolcu bile transfer edilmemiştir.

Takımlar, bir önceki sezondan kalan oyuncularının bir kısmıyla (Çünkü as oyuncular genelde Afrika Kupası, Amerika Kupası, Asya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi turnuvalara gittikleri için izinli olurlar) ve onların yanına sezon içinde bir daha asla kadroya almayacakları altyapıdan gelen genç futbolcularla kamp yaparlar.

Bu kamptan bir verim alınmaz... Çünkü birkaç hafta sonra sahaya çıkacak ilk onbir oyuncularından sadece birkaçı vardır bu kamplarda...

Ve sezon başlar... Hemen hemen aynı oyuncular sahadadır. Bu arada “Mutlaka satacağız, kendine kulüp bul” dediğiniz ve küstürdüğünüz oyuncuların bir bölümü de elinizde kalmıştır. Onlara bel bağlar mecburen teknik adamlar... İşler yolunda gitmez elbette...

Haberin Devamı

Yöneticiler ardından biraz daha para musluklarını açarlar... Akşam pazarına giden ve aynı ürünün malesef ezilenlerinden daha ucuza almaya gayret gösteren, maddi durumu çok da iyi olmayan emekliler gibi... Fakat emekliler gibi bütçelerini de düşünmezler.

Hiç hak etmedikleri büyük paraları verirler oyunculara ve mecburiyetten alırlar.

Dostlar alışverişte görsün işte.

Fakat Avrupa Kupaları’ndan elenmiştir bazı takımlar... Bazıları lige kayıplarla girmiştir... İş işten geçmiştir yani...

Bu yazdıklarım, çeyrek yüzyıldır bu işi yapan biri olarak hemen her sezon tecrübe ettiğim gelişmelerdir.

Finansal Fair Play’in kulüplerimizi maddi disipline sokmak istediğini elbette biliyorum. Kulüplerimizin çok ciddi borçları olduğundan da haberdarım.

Fakat gelin, hep birlikte takip edelim bu sezon...

Şu andan itibaren alınan oyuncular, şu andan önce alınanlardan kaç katına transfer edilecek.

Teşbihte hata olmaz... Bizim kulüp yöneticilerimizin yaptığı aynen şu söze benzer: Ayranları yok içmeye...

YORUM YAZ