MENÜ

Beşiktaş kamyonu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Attığı gol, 24... Maç başına 2.6 ortalama... Hafta sayısı daha 9 ama... Galatasaray’dan 6, Fenerbahçe’den 10 gol fazla atmışlar.
Yediği gol, 9... Maç başına 1 ortalama... Galatasaray ve Fenerbahçe ile aynı sayıda gol yemişler.
Kazandığı maç sayısı 7... Galatasaray’ın 5, Fenerbahçe’nin 5...

Beşiktaş, el freni boşalmış kamyon gibi... Durmuyor. Durdurulamıyor. Kaza da yapmıyor.
Çünkü direksiyonda, tecrübeli bir şoför var. Uzun bir yola çıktıklarının farkındalar. Fakat asla vites düşürmüyorlar. Onlar için tek korkutucu sorun; motor ve yakıtta...

Bu takımın motoru, Atiba...
Tolgay ve Veli’nin yokluğunda, Topal-Souza ya da Selçuk-Bilal ikilisinin oynadığından daha çok oynuyor. Bazen Necip’le, bazen Sosa’yla, bazen Oğuzhan’la destek buluyor. Fakat kişisel performansı inanılmaz.
Soru ise şu; Bu performansla nereye kadar gidecek? İlk yarı bitimine kadar böyle oynarsa, Kartal uçmaya devam eder. Fakat bazen rölantiye alması gerek, ama onu kim dinlendirecek?

Kamyonun deposu şu an full...
Mario, Töre, Olcay ve hatta Cenk, hatta Quaresma... ‘Kurşunsuz benzin’ gibiler şu an... Hem performansı artırıyorlar hem motoru koruyorlar hem de çevreye zarar vermiyorlar.
Soru ise şu; Gün gelir de Mario da Demba ba gibi durur mu? Bir oynayan, bir yedek kalan Q17 arıza yapar mı? Töre su kaynatır mı!

Beşiktaş, şu an her dişlisi mükemmel işleyen bir makine gibi!
Ve buradaki soru da şu;
O çarklardan biri sorun yaratırsa, ‘orijinal yedek malzemesi’ var mı?

İşler doğru giderken sormak gerek bu soruları... Çünkü işler kötü giderken, yol gösteren çok olur! Attıkları gollerin ardından bırakın sevinmeyi bir tarafa, hemen en yakınındaki oyuncuyu çağırıp taktik veren Güneş’in aklında da eminim ki benzer sorular var.

Beşiktaş şu ana kadar hak ettiği yerde... Şenol Güneş şu ana kadar hak ettiği yerde... Gomez ve bütün Kartallar şu an hak ettiği yerde...

Fakat... Futbol, acımasız bir oyun... Hata affetmez...
Ne Arena’ları var, ne Kadıköy’leri... Evleri Beşiktaş, mabedleri Olimpiyat! Misafir gibiler aslında evlerinde...
Ve top artık yönetimde... Kaç yıldır ‘bitti-bitecek’ diye oyalayıp duruyorlar. Artık bitirmeliler o stadı... Gerekirse günde 30 saat çalışarak!
Top artık yönetimde... Takımın şu anki performansına güvenerek uykuya yatmamalılar... Devre arasında mutlaka takviye yapmalılar. Gerekirse biraz daha borçlanarak...

Çünkü...
Bir Atiba, yarım Gomez daha alırlarsa; şampiyonluk çok yakın...
Kendi evine geçerse bu takım; gelecek sezon Şampiyonluk Ligi müziğinin çalması kesin gibi...

Almazlarsa... Geçmezse...
Alan geçebilir... Geçen çıkabilir!
Çok yazık olabilir...

YORUM YAZ