MENÜ

Bekleri ve kanatlarıyla Trabzonspor avantajlı

Abone Ol Google News

'Kaldıkları yerden devam'

Haberin Devamı

İki takım da 3 ay sonra sahaya çıktı ve maçlarının büyük bölümünü 10 kişi oynadı. Fenerbahçe mi yoksa Trabzonspor mu daha hazır göründü?

Uzun bir aradan sonra sahaya çıkan her iki büyük takımın da birçok özellikleriyle kaldıkları yerden devam ettiklerine dair işaretler gördük. Trabzonspor özelinde bakıldığında; Gol pozisyonuna girme, gol atma, pas organizasyonları, takım savunması, dönemsel ön alan baskısı gibi meziyetleri yerli yerinde idi. Özellikle 10 kişi kalıp, skor riski oluşma ihtimali belirdiğinde dahi reaksiyoner takım olma halleri devam etti. Fenerbahçe özelinde ise; uzun süre 10 kişi oynamalarına rağmen oyundan asla kopmadıklarını gösterdiler ve büyük takım refleksi ile skoru lehlerine çevirdiler.

'Skor hanesi 0 olmaz'

İlk maç Trabzon'da ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle sona ermişti. Bu skor göz önüne alındığında, Trabzonspor'dan nasıl bir futbol bekliyorsunuz?

Bu skor her iki takım penceresinden bakıldığında avantajlar içeriyor denilebilir. Trabzonspor mutlak gol bulan bir takım. Aynı zamanda gol yiyen de bir takım görüntüsünde. Aynı durum rakibi Fenerbahçe için de söz konusu. Haliyle her iki takımın gol bulacağını düşünürsek çok ilginç bir gece olacak denilebilir. Skor hanelerinde sıfır olmayacak gibi...

Haberin Devamı

'Stratejik oyun sürpriz olur'

İki takımın oyun yapısı ve kadrosunu düşündüğünüzde, birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları neler olur?

Her iki takımın oyun anlayışları açık, atak, skor odaklı kadrolar olduğundan keyifli bir karşılaşma izleyeceğimiz aşikar... Çok stratejik oyunlar görür müyüz? Elbette mümkün! Ancak, beklentim bu yönde değil... Böyle bir oyun gelirse sürpriz olur. Orta sahaların gücü, golcüler ve kaleciler elbette önemli ve her iki takımda da formda isimler var. O nedenle, bence bek ve kanatlar tur vizesinin belirleyici unsuru olacak karşılaşmada. Bu bağlamda Pereira ile Novak ve Nwakaeme ile Abdülkadir Ömür-Ekuban gibi isimlerle Trabzonspor'un daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

YORUM YAZ