MENÜ

Pes doğrusu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

TFF Riva Hasan Doğan Eğitim Tesisleri açılışıyla ilgili bir fotoğraf çarptı gözüme. ‘Pes doğrusu!’ demekten kendimi alamadım doğrusu. Futbolun önde gelenleri arasında futbol dünyasından gelmiş, onca emeği geçmiş hiç kimse yok, ortadaki siyasetçi karambolü içinde kısmen gözüken Fatih Terim’den başka.

Yani yalakalık, yandaşlık, yağcılık olur da, bu kadar mı olur be birader! Nerede Şenes Erzik, Haluk Ulusoy, Kemal Zorlu, Abdullah Kiğılı, Ayhan Bermek, Ata Aksu, Alp Yalman, Faruk Ilgaz, Ali Şen, Faruk Süren, Ergun Gürsoy, İlhan Cavcav ille de Şenol Güneş, Mustafa Denizli gibi daha nice futbolumuza hizmet eden duayenler? O fotoğrafın içinde Oğuz Dizer kadar dahi hizmet etmiş, 40 yılını Türk sporuna adamış hiç bir fert yok ki birader? Kimse kuru-sıkı hava yapmayacak, hele hele bana! Futbol ülkemizde RTE ve ekibiyle mi başladı yani? Futbola yönetici olarak hizmete adım attığım tarih 1976.
Sakaryaspor’da başlayan futbol serüvenime unutulmaz Fenerbahçeli ve teknik adam, ahlak ve duruş simgesi Şükrü Ersoy riyasetinde başladım Ekrem Karaberber, Muammer Adatepe, Arif Omaç gibi eşsiz duayenlerle de devam ettim. Her şeyden önce namusu, doğru duruşu ve adamlığı değerli büyüklerimden öğrendim. Hamdolsun, kendilerinden de, Yüce Yaradan’ım razı olsun. Uzun lafın kısası önce sporcu sonra da 40 yıldır yönetici ve gazeteci olarak sporun içindeyim ama hayatımda bu dönemdeki kadar da yamukluk ve çürümüşlük bir arada görmedim. TFF sözde futbol adına bir hizmete adım atmış ama protokole ne kadar siyasi varsa öne katmış ve arkalarında sıralanmış. Yazıklar olsun futbolumuzun haline. Ülke kurumlarını bu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur, katiyyen de olamaz. Yıldırım Demirören Beşiktaş Kulübündeki unutulmaz(!) başarılarına TFF bünyesi başında da devam ediyor ve becerilerine yenilerini katıyor. Bravo! Rahmetli Hasan Doğan’ın adının yazıldığı tören daha doğru ve futbola yakışan ortamda yapılabilirdi, yağcılık kriterleri ortamı toz duman etti!

Günün en unutulmayacak fotoğraflarından biri de Başbakan’a verilen 9 numaralı forma olmalı. Amatör kümenin acar stoperi İSKİ’li Erdoğan, efsane 9 numara Hakan Şükür’ün formasını aldı ! Milli takım eski kaptanı, yeni mebus golcü acaba formasını imzalamış mıydı? Ha ! Pes doğrusu arkadaş yaaa...

YORUM YAZ