MENÜ

Osmanlı, Avrupa'yı fethetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlıspor grup lideri, fakat son sıradaki Zürih eğer kazanırsa altta kalmaktan kurtulup gruptan çıkacak! Bu vaziyet bizlere disiplinli, dikkatli, dengeli ve fizik kalitesi yüksek bir ekip izletti. Toplara ‘püf’ diyebilme ustası Musa Çağıran eksikliğini de hissettirdi. Osmanlı emeklerine, Musa süsleme ve incelikleri de gerekliydi. Jug’un düdüğüyle karşılıklı AR-GE (araştırma geliştirme) çalışmasına şahit olduk. İlk 45 dakikada Zürih ‘gol atıp acaba üzerine yatabilir miyim’ hesabı yaptı. Osmanlı mı? Beklediğimiz futbol rengini sunamadı.

Mücadele nefes kesti

Henüz 6’da Zürih savunmacılarıyla kafadan korkuttu, üstten dışarı. “Konuk ataklarında dualar Numan’a” dersem, abartmış olmam yani! 13 ve 35’te Regattin kornerleri az heyecan verdi. 32’de Ndiaye, Messi’yi dahi imrendirecek işler üretti orta sahada, Kukeli de tek koldan kapıp, indirdi! 38’de savunma ıskaladı ve Zürih tehlike üretti, iyi ki sadece tehlike üretti. 44’te iki Osmanlı tehlikesi vardı. İlkinde Regattin’in şutu az farkla üstten dışarı ve Maher topu Delarge’ye geçirebilse, 74’teki gol sevinci 45’te yaşanacak, 74’e kadar nefes kesen gerginlikler ve Zürih direnci de, belki erken bitecekti.

Karce süper kurtardı

Karcemarkas’ın 64’te gecenin kaderini değiştirdiğini söylemem gerek. Sarr öyle bir şut savurdu ki, roket gibi topu Karce şahane bir hamleyle önledi, bravo yani. 71’de Webo golü koklattı ve 74’te Delarge göstere göstere şahane bir gol attı: 1-0. 89’da Erdal ‘Kılıç’ gibi soldan hareketlenip, aslanlara yakışır bir golü daha ağlara gönderdi: 2-0. Klas bir hakem, iyi bir rakip, başarıya inançlı Osmanlıspor heyecanlı ve düzeyli bir futbol izlememizi sağladı. 90 da ‘dan’ diye direkten dönen Kone vuruşu da, mücadelenin akılda kalan bir güzel sesi oldu. Mustafa Akçay ve tüm emekçilerini kutluyorum. Helal olsun valla...

YORUM YAZ