MENÜ

Olamadı mı olmuyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın dakika 17’de yediği golde Bruma ciddi anlamda kabahatli. ‘Emtiayı efrenciye’ yani yabancı mallar statüsünde, en güvenilir konumda olan adam topla hücuma çıkarken bir kaptırdı, gerisi de toparlanamadı. Neden? Çünkü arkadaşları da, nasılsa çalımlar gider diye, en az tribündeki seyirciler kadar rehavete dalmıştı! Demek ki top işinde bırak Brumayı babana dahi güvenmeyecek, daim teyakkuz halinde kalacaksın. Ekici topu kaptı, Castillo paketledi, Bero süsledi ve N’Doye gole havale etti. Galatasaray saha içi ve tribünde külliyen baktı 0-1 şimdi. Topla en az yüzde 60-70 hatta daha fazla haşır neşir olan Galatasaray, baskılı gözüktüğü oyunda, önce Trabzonspor savunmasını, sonra Onur’u aşamadı. Çünkü Yanal’ın savunma sanatları etkinliği vardı.

Defansı açamadılar

Bu arada Sneijder, Selçuk ve Tolga, beklenen alışveriş hareketliliği ve pas isabetini de ne yazık ki sağlayamadı. Eren ve Podolski’nin bırak nefes almayı, gaz salma özgürlüğünü dahi kısıtlamış savunma anlayışı içinde harbiden etkisiz olduğu yerde, Bruma da yalnız kaldı. Devre böyle bitti. Ev sahibi daha da etkili gözükürken, Trabzonspor yine kontraya çalıştı. Gümüş, Josue, De Jong
oyunda ama! Ama hepsi o kadar. Trabzonspor’un savunma bütünlüğü, disiplin, inanç ve inadını çözecek formül tüm aramalara rağmen Galatasaraylı futbolcularca üretilememesi yenilgiyi getirdi. Uzun sözün kısası Galatasaray gol için elinden geleni denedi. Eren 90+5’te şahane vurdu, direkten döndü, olmayınca olmadı yani. Trabzonspor’da defansif mücadele gücü ve kalecisi emekleriyle kazandı yani. Önlerindeki maçlara bakacaklar artık!

YORUM YAZ