MENÜ

Lider mi dediniz?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Editörümüz Yasin Cam, Galatasaray’la ilgili çok önemli olduğunu düşündüğüm bir meseleyi, gündeme taşımış. “Galatasaray yeniden” kampanyası ve çığ gibi büyüyen desteğe bir lider arayışı! Doğru tespit elbette. Gazetem Fanatik’te 20 yıldır kulübün ekonomik çöküşünü ve yağma Hasan’ın böreği anlayışını bıkmadan usanmadan dile getirdim. 1996’dan itibaren tespit edip paylaştıklarımın keşke tersi olsaydı da, mahçup olsaydım! Kulübün haline üzüldüğüm kadar üzülmezdim sanırım, yaşamak zorunda kalacağım mahcubiyet nedeniyle.

Federasyondaki başarıları yeter

Lider aranıyorsa Galatasaray’a... O zaman akıllara ne diye Haluk Ulusoy gelmesin? Liglerimizde kulüp yöneticilik ve başkanlık deneyimi var mı? Var. TFF tüm yaş grupları sorumluluğunu taşıma deneyimi var mı? Tabii var. TFF Başkanlığı döneminde Avrupa Futbol Şampiyonaları ilk 4 başarıları, Kore-Japonya Dünya Futbol Şampiyonası 3.’lük diploması hamili apoleti başka hangi başkanda var? Kariyerinin sportif başarıları yanına, bir de TFF çatısı altına topladığı mükemmel sponsor yapısını katınız. Bugün o koltuklarda oturanların refah ve bolluğunda Haluk Ulusoy eşsiz katkılarını görür ‘Allah razı olsun’ demek ihtiyacını hissedersiniz. Akıl, vicdan, şükür ve iman bereketi hamiliyseniz tabii!

Tepede oturanlara sorarsanız...

Türkiye’de futbolun tepesinde kimler var? Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi teknik direktör elitleri değil mi? Onlardan da fikir alabilirsiniz, arzu ederseniz. Haluk Ulusoy bu teknik adamları iyi bilir, değerli hocalarımız da, TFF başkanını bilir. Rıza Çalımbay, Oğuz Çetin, Raşit Çetiner, Ünal Karaman ve daha nice değerlerin hepsi zaten Ulusoy başkanlık kriterlerinden geçti... Futbolcular da neredeyse suya “bu” dedikleri dönemden beri, gölgesinde serpilmedi mi?

İkna etmek için uğraşmaya değer

Uzun sözün kısası, bu denli eşsiz deneyimli ve başarılı bir Galatasaraylı değeri göreve ikna etmek için uğraşmaya değer, değil mi? Haluk Ulusoy’un futbola ihtiyacı yok ama futbolumuzun böylesi bir deneyim, başarı ve liderlik gustosuna çook ihtiyacı var. Galatasaray’a yeniden çağ atlatabilir.

YORUM YAZ