MENÜ

İzlanda stresi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Müsabaka Dünya çapında masalları üreten ünlü yazar Andrsen’in şehrinde oynandı. Bizim çocukların futbol masallarını dinledikçe değil, görsel olarak izledikçe de yüreğimi İzlanda stresi fena halde sardı! Türkiye Teknik Direktörü’nün iş başına geçtiği çokça zaman oldu, tamam uzun süre Danimarka’dan beklenen galibiyet de var ama Ay-Yıldızlı takımda henüz umulan futbol yok!

Hele hele ilk yarıda yaptığımız savunma duruş, kalkış ve havalanış hataları var ya... Öff ki öf! Bu nasıl iştir arkadaş! Danimarka hoplatıyor, zıplatıyor bizi takım halinde ve içlerinde iş yapacak üç, dört kişiyle. Sezon başı ağustos sonu, eylül başı henüz başladığımız için hazır değil, turfandayız. Sezon sonu nisanmayıs gibi turşumuz çıkmış haldeyiz! Bizim takıma uygun bir futbol gustosu, gönüllerine göre sezon bulabilmek için hangi mevsimi seçeceğimizi şaşırdık.

Kesin olarak gözüken şu fizik kalitemizi katiyetle yükseltmek zorundayız. Sadece Euro ederlerimizi artırmakla olmuyor ve Türk futbolu göz göre batmaya giderken birtakım aracılar ekonomik olarak zirve yapıyor. Bir kısım varoş çocukları son birkaç senede gökdelen zirvelerinde. Adamlar semiriyor ama futbolumuzun içi gitgide çürüyor. En önemlisi de güven duygusu kayboluyor. Yurt dışında bile taraftarımızın o eski heyecan fırtınalarını şimdilerde gören var mı?

Çok pozisyon verdik, kalecimize dua ettik bolca. İkinci yarı hatalardan az arındık daha gayretli olmaya çalıştık ve beraberliği de sağladık. Yine de Danimarka’nın sınırlı yetenek ve futbol kapasiteli ama fizik zengini kadrosunun gollük hücumlarına ‘dur’ diyemedik.

Bursasporlu genç Ozan Tufan, şimşek gibi çaktı ve galibiyetimizi sağladı. Futbolumuz düşündürdü, tabela sevindirdi işte! İzlanda’da sevinçlere inşallah...

YORUM YAZ