MENÜ

Galatasaray'ın şifreleri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İflasın eşiğinde ve tapulu son malları uçmuş, adasına el konulmuş, kasası tamtakır Galatasaray; Lukas Podolski’yi, Japon Kobe kulubüne uzun pazarlıkların ardından 2.7 milyon Euro’ya teslim etti, edecek. Bir yönetici aklı evvel de, derhal demeci verdi ‘Podolski Galatasaray için zaten bir yatırım projesiydi!’ Yani ‘dangalaklık olur da, bu kadar mı olur?’ diye soracağım da sormuyor ama camianın divanına, berjerine, fiskosuna, emerıkın barına, köşesine, kongresine, yancı taraftar topluluklarına sesleniyorum! Arkadaş böylesi eğitim, kültür, spor, nezaket, bilim ocağının, böylesi acımasızca ‘saf&bakir’ yerine konması reva mıdır? Üstelik kendi sözde öz adamlarınca, ocağının yakılması da!

Bir de alınanlara bakalım

2.7 milyon Euro’ya hediye edilen Podolski’nin kariyerine bir bakalım. 148 kez Alman milli takımı ve 60 gol. Köln, Bayern, Arsenal, İnter, Galatasaray formaları. Panzerler’le
kazanılan Altın, Gümüş, Bronz madalyalar. Kulüplerde onlarca kupa ve zirve Podolski’nin kariyerinde yazar.

Böylesi bir dünya yıldızını 2.7 milyon Euro’ya satmayı üstün yatırım hamlesi ve başarı farzedelim! Sonra da Galatasaray yöneticilerinin kimleri ne paralara transfer ettiklerine bakalım, felaketi
algılayabilirsek algılayalım!

Serdar Aziz 4.5 - Eren Derdiyok 4 - Rodriguez 3.5 - Tolga Ciğerci 3 - Ahmet Çalık 2.5 - Cavanda 1.8 - Sigthorsson 1 milyon Euro ve yaşanan acı son... E bir de asla dank etmeyen, Donk kazığı var ki eyvah eyvah! Şimdi şu saçılan milyonlarca Euro karşılığında gelenlerin alayını toplasan, yek Podolski kariyeri ve katkılarının zerresi var mıdır eyyyy Dursun Özbek? 20 senedir yazdığım ama Galatasaray’ın algılamasını sağlayamadığım şifre, bir Podolski transferinde bile buram buram sırıtmakta fakat çok bilen ‘uyuyan aslanların’ vehameti kavraması mümkün olmamaktadır.

Hepsinin büyük günahı var

Alp Yalman sonrası Galatasaray acımasızca, göz göre göre batağa sürüklendi. Bu vaziyette Faruk Süren’le başlayan batış sürecinde tüm başkanlar yani günümüze kadar gelenlerin hepsinin çok büyük günahı vardır. İnanıyorum ki yüce Yaradanımız emanete hıyanetin hesabını tüm sorumlulardan soracaktır.

Sahi, reklam daireleri ne oldu?

Eyyy Dursun Özbek ; yıllarca Trabzonspor’un kadrosuna giremeyen atlet Cavanda’yı, alemin en pahalı fanilası fiyatına kim çaktı? Otellerinin satın alma birimlerinde de aynı aymazlıktaysan, misafirlere et sote yerine soya sote çakarlar da, farkına varamazsın! Otel dedim de aklıma geldi. Galatasaray’ın oteli ne oldu beyefendi? İnşaatın neresine, hangi büyük taş girdi? Sahi inşaat deyince zihnimde Dumankaya da belirdi! Göğüs reklamı karşılığı alınan dairelerin durumu ne oldu bay Başkan? Tapular teslim edildi mi, edildiyse kulüp Dumankaya inşaattan elde edilen malları değerlendirdi mi?

Üst akıl projesi olmasın?

30 sene Galatasaray’ın hiçbir etkinlik ve eyleminde görmediğim Dursun Özbek’in, Riva ve Florya satışı için görevlendirilmiş bir üst akıl projesi olup olmadığını merak ediyorum bu arada !
Galatasaray’ın yer ile yeksan oluş şifreleri, ayan beyan ortada da, muhteremler Da Vinci şifrelerini çözmeye bakmaktan sadede gelemiyor, Mona Lisa’dan farksız seyrediyor...

YORUM YAZ