MENÜ

Seyirci neden gelsin ki...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Arkadaş:

Bizzat Dick Advocaat, “Yaratıcı oyuncu yok” diyorsa varın gerisini sizler düşünün. Şampiyonluk sözleri havada kaldı. Türkiye Kupası gitti. Avrupa Kupaları’nda Fener nal topladı. Süper Kupa hayal oldu. Gökhan yuvadan uçtu, Beşiktaş’ta. Caner de yok... Taraftarlar süper transferler bekliyordu, alınanlara bir bakın. Sıradan kişiler...

Oynayamadıkları için kiraya verilen Emenike, Stoch ve de Salih, yani eski yüzler geri döndü. Al-Ahli’de mutlu olmayan Sow gelmek istiyormuş. O’nu da alın bari ‘KARE’ tamamlansın. Lig başlamış, Başakşehir karşısında hüsran. Kayseri’den hem de kendi evinde son saniyede alınan beraberlik... Sonra da soruyorlar: “Seyirci neden gelmiyor?” diye.

Yazık çok yazık

Milyon Euro’lar ödenerek kurulan bu takımda hâlâ bir golcü yok. Ve bir de ‘10’ numara. Alex’ten sonra Diego 10 numaralı forma ile sahaya çıkınca biraz ümitlenmiştik. Ama o da fos çıktı. Şimdi 10 numaralı forma Van Persie’de. Başarılı olur mu? Hiç inanmıyorum... Baksanıza, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü bile Sneijder’i çağırıyor, Van Persie’yi pas geçiyor. Geçen yıl da öyleydi. Onu da bırakın... Son Kayseri maçında hocası, aynı zamanda hemşehrisi Dick Advocaat bile bitime 15 dakika kala oyuna alıyor.

Efendim maç biterken Alper’e asist yapmış. Alper de Fener’i yenilgiden kurtarmış... İsmail-Şener-Salih üçlüsü Türk Milli Takımı’nın değişmezleri. Gökhan varken, Şener kenarda bekliyordu. Ama şimdi Gökhan yok. O hâlâ kulübede. İsmail, şampiyon Beşiktaş’ın gözbebeği idi. Fener’de sıraya girdi. Salih için Hollandalı hoca, dripling yaptığını söylüyor, “pas dağıtacak oyuncu değil” diyor. Diyeceğim şu, bu kadro zenginliğine rağmen, hiçbir hoca sahada savaşacak bir Fenerbahçe yaratamadı. Şimdi Advoaat’ın, “10 asist yapar, 10 da gol atar” diye tanımladığı Lens alındı. İnşallah başarılı olur.

Madem Pereira gidecekti...

Fenerbahçe’de başarılı olan hocaların yanı sıra takımı şampiyon yapanlar bile gönderildi. Bazı sorularım olacak: Birincisi: Fenerbahçe, Monaco’yu yense acaba Pereira gönderilir miydi? İkincisi: Madem gözden çıkarılmıştı, niye son ana kadar beklendi? Ve üçüncüsü: Zaman zaman dünya çapında hocalarla çalışmış Fenerbahçe, niçin artık danışmanlık yapan Advocaat’ı tercih etti? Daldan dala atlıyorum;

EXPRESSGAZETE.COM’da bir haber okudum.

Orada, Pereira’nın UEFA’ya gönderdiği raporlar ile FIFA’ya başvurarak Fenerbahçe’yi şikayet ettiği ve yüklü bir tazminat davası açtığının öğrenildiği yazıyor. Bunu, gönderileceğini anlayınca yaptığı ifade ediliyor. Takımı şampiyon yapsa gönderilse, hak verilir. Ancak, hem başarılı olma hem de tazminat davası aç. Hiç de şık olmamış.

Göksel Gümüşdağ’a:

Deplasman yasağının kalkmasında başrolü oynayan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı kutluyorum. Gümüşdağ’dan futbolseverler adına bir isteğim olacak. O da şu: Seyircisiz maç cezasının da kaldırılması.

Küfür edenle; sahaya taş, şişe, çakmak atanla; amaçları sadece futbol seyretmek olanları aynı kefeye koymayalım lütfen. Adam binlerce lira ödemiş kombine almış veya ailesi ile dişinden tırnağından artırdığı para ile aldığı biletle maça gelmiş. Birileri çıkıyor, koro halinde küfüre başlıyor. Hoppala, saha kapanıyor. Yazdık, çizdik aldıran olmadı. Gümüşdağ’ın bu işin de üstesinden geleceğine inanıyorum...

YORUM YAZ