MENÜ

Hasan Kartal ne kadar anlıyordu?

Abone Ol Google News

Galatasaray, Rize’de kazanmak adına hiçbir şey yapmadı. Kalan 8 haftaya Florya’da günde çift idmanla hazırlanan oyuncuların sahadaki halleri içler acısıydı. Falcao’nun maç boyunca kaç kez topla buluştuğu ortada. Yıldız oyuncu rakip savunma arasında kayboldu. Ne alan yarattı ne top aldı. Ya Saracchi’nin savruk ve anlamsız müdahalelerine ne demeli! Yaptığı penaltı belki de daha önceki maçlardaki sertliklere rağmen atılmayışının faturası oldu. Çünkü çok erken bir şekilde hakemlerin kara listesine girdi. Bu durumu değiştirmezse Galatasaray’ın başı daha çok yanabilir. Diğer bir husus da Rize’nin penaltısını Okan çıkardıktan sonra tüm takımın eli belinde pozisyonun devamını izlemesiydi. O an aslında Fatih Terim’in takımının ne fizik ne de mental olarak sahada olmadığını gösteriyordu.

Haberin Devamı

Böyle kural olmaz

Hem Muslera için hem de takım için daha kötü bir şey olamazdı. Evet futbolun içinde maalesef böyle kötü anlar var. Fakat açık şekilde ofsayt olan pozisyonu devam ettirip sonucunu beklemek neden gereklidir? Rizeli oyuncu en az bir metre ofsayt ve kaleye de yönelmiyor. Neden bayrak kalkmaz? Kural buysa, Muslera’nın bacağının iki yerden kırılmasına neden oldu. Umarım bu saçmalık değişir ve bir daha kimsenin canı yanmaz.

Haberin Devamı

Kâbus bitmiyor

Aslında Galatasaray sakatlık ve hastalık kabusunu çok uzun bir süredir yaşıyor. Emre Akbaba’nın ayağının kırılması, Nagatomo’nun ciğerinin sönmesi, Onyekuru’nun sıtmaya yakalanması, Falcao’nun nerdeyse sezonu sakat geçirmesi, Luyindama’nın çapraz bağlarından sakatlanması, Lemina’nın kas sakatlıkları, Marcao’nun diz sorunu, Andone’nin iki kez diz sakatlığı yaşaması ve son olarak Muslera’nın bacağının kırılması... Bir de Fatih Terim’in koronaya yakalanması ilk etapta aklıma gelenler. Umarım bu son olur. Bunlar hiçbir takımın kolay kolay atlatamayacağı sorunlar.

Sonuca göre yorum

Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Galatasaray maçı sonrası galibiyetin rahatlığıyla “Hakemden anlamam. Herhalde iyi yönetti” demiş. Kendisine şu soruyu soruyorum: Geçtiğimiz sezon yine Rize’de oynanan ve Galatasaray’ın kazandığı maç sonrası “Silahım olsaydı hakemi vururdum” derken hakemlikten ne kadar anlıyordu? Hasan beyin kafası bir hayli karışık sanırım.

YORUM YAZ