MENÜ

Rus ruleti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Talisca 25 milyon Euro’luk oynadı, uçtu. Hem santrforu, hem orta sahayı harmanladı... Savunmayı da yaptı. Takımı ilk yarıdaki çok kötü oyunda ayakta tutan buydu. 4-6-0’la sahaya çıkan, önde savunmaya ve kaleciye baskı yapan Lyon, standart bir deplasman oyunu oynamadı. Evlerinde bunu oynayamamışlardı. Ev sahibi oyunu oynadılar. Oyunu forse ettiler. Beşiktaş’tan her bölgede daha kalabalık olunca Siyah- Beyazlılar oyunu kuramadı.

Kompakt oyun bozuldu

Quaresma’yI döndürmediler. Marcelo’nun yokluğu, Mitroviç’in varlığı, Gonalons’un cezadan dönüşü bu duruma yardım etti. Hayati Oğuzhan-Atiba ikilisi koptu. Böyle olunca iki oyuncuyu da kaybediyor Beşiktaş. Kompakt oyun bozuluyor. Takımın boyu uzuyor. Cenk de önde topu tutma konusunda çok yetersiz kalınca iş daha da zorlaşıyor. İlk yarıda böyle oldu. Talisca’nın sağ ayağıyla attığı şahane gol ve Lacazette’in kaçırdıklarıyla dengede kaldı skor. Ama oyun hep Lyon’a yakındı. İstediklerini oynadılar.

Çift santrfora dönüş

İkinci yarıya orta sahada oyuncu sayısını artırarak başlamak en akla yakın olandı. Şenol hoca bunu tercih etmedi. Ancak Lyon’un da yapamadığını yapıp oyun merkezini geri çekmesiyle Oğuzhan-Atiba ikilisi biraz olsun oyuna girdi. Ve Beşiktaş Talisca’yı ceza sahası içine sokup 4-2-4’e döndü. Lyon savunmada zaten sorunlu. Beşiktaş iki santrforla oynayınca savunmaya destek için orta saha kendisini daha da geriye attı. Ve Talisca’nın sahneye çıktığı 58’e kadar Beşiktaş baskıyı arttırdı.

Fabri defalarca affettirdi

Sonrasında Lyon yine çıkmaya başlayınca iş yıpratıcı ve uzun bir ‘Rus Ruleti’ne döndü. Orta sahalar çok çabuk geçildi. Babel’in, Talisca’nın boş kaleye vuramadıkları turun bize gelmesini engelledi. Ama Fabri’nin kendisini defalarca affettirdiği, 2 kez uzayarak yaptığı 5 kurtarışı ve Lacazette’in direğe nişanlayışı ise onlara gitmesini. Fabri bir sezonluk top kurtardı.

YORUM YAZ