MENÜ

Türk derbisi Efes'in

Abone Ol Google News

Anadolu Efes’in, Fenerbahçe’yi -Vesely, Ennis, Guduric, Larkins, Pleiis, Motum, Anderson tribündeydi- yenerek kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın üzerinden 23 gün geçmişti ki, yeni sezonun iki iddialı ekibi bu kez THY Euroleague’de karşılaştı. Bu maçta da çekişmenin dozu yine yüksekti, ilk yarıda belki istikrarlı kadroya sahip Fenerbahçe, coach Ataman’la yeni bir takım kuran Efes’e göre üstün bir oyun ortaya koydu ancak 2.yarıda işin rengi değişti. Lacivert-Beyazlılar mevcut kadrosunun potansiyelini ortaya çıkarınca, basketbol kalitesi de zirve yaptı. Maçta iki farklı 20 dakika vardı. İlk yarıda Fenerbahçe şov yaparken, 15 sayı geriden gelen Anadolu Efes ise 2. yarıda gerçek gücünü gösterdi ve sahadan 89-83 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Maçta iki farklı 20 dakika

Sarı-Lacivertliler’in savunması karşısında Efes hücumda top çeviremedi, oyun kuramadı ve sadece 1 ribaunt alabildi. Boyalı alanı müthiş kullanan Fener 7 dakikada skoru 9-22 yaptı, ilk çeyreği 12-26 önde kapattı. Faul çizgisine bile gidemeyen Efes’i ayakta tutan isabetli üçlükleriyldi. 2. çeyreğin başında 4 üçlük bulan ev sahibi, farkı 8’e çekti: 30-38. Ancak Obra ve Askerleri rakibinin geri dönüşüne Melih’in üçlüğü ve top kaybından sayı bulan Vesely’le cevap verip devreyi 38-52 galip kapattı.

Haberin Devamı

Efes, yapmadıklarını yapınca...

İkinci yarıyla birlikte Efes maç boyunca ilk kez boyalı alanı iyi kullandı, ilk kez faul çizgisine gitti!. 3. çeyreğin ilk 5 dakikasına 3’te 3 serbest atış, 5 ribaunt, 4 asist yapan 12 sayısına karşılık Fenerbahçe’ye 4 sayı attıran Lacivert-Beyazlılar geri dönüşünün sinyalini verdi. Pleiis ve Micic’in etkili oyunun yanı sıra Efes’in bir de maç boyunca attığı kurtarıcı isabetli üçlükleri (6/9) devam edince, skor üstünlüğü de el değiştirdi: 66-65. Zaferdeki son noktayı ise Beaubois koydu ve Efes, kupanın rövanşını güçlü rakibine bırakmadı.

YORUM YAZ