MENÜ

Elde var bir...

Abone Ol Google News

Zalgiris Kaunas tam bir coaching takımı. Jasikevicius, atılan her pası, her şutu, her savunma hamlesini kontrol etmek istiyor. Hücumda en doğru şutu bulana kadar top çeviriyorlar. Zaten ligin en az üçlük deneyen takımı onlardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’ya benzer bir oyun disiplinini andırıyorlar ama elindeki kaliteli oyuncu sayısı fazla değilse, böyle maçlarda duvara tosluyorlar.

Obradoviç, maç öncesi ‘sabırlı olmalıyız’ demişti. Maç da satranç oyunu gibi başladı. İki takım da en doğru şutu seçmeye çalışıyordu ama savunmalar o kadar konsantreydi ki, hep zorlama atışlara kaldılar.

Sinir ve taktik savaşı

Zalgiris’in taktiğiydi. Sabırla top çevirip, rakibi yıldırmak. Ama karşılarında Fenerbahçe Beko vardı. Onlardan daha sabırlılardı. 24 saniye biterken en çok basket bulan takımdı Fenerbahçe, Euroleague’de... Bu sinir ve taktik savaşını tabii ki Sarı-Lacivertliler kazandı.

Yılan, bıkan, sıkılan, maçı bırakmak zorunda kalan takım Zalgiris oldu. Sadece 43 sayı atabildiler. Fenerbahçe, tam 21 kez top kaybına zorladı Zalgiris’i...

Haberin Devamı

1. saniyede nasıl maça başladılarsa, o savunma konsantrasyonu ile 40. dakikayı bitirdiler. Belki normal hücum düzenlerini oynayamadılar ama 33 sayılık bir fark attılar.

Olympiakos’un, Siena’yı 89-41 yendiği Play-Off maçından sonra, 2. en iyi sonucu aldılar. O seriyi, Siena kazanmıştı gerçi ama Fenerbahçe’nin rehavete gireceğini sanmıyorum.

Başka bir hikaye olacak

Zalgiris de pes etmeyecektir. 2. maçta bambaşka bir hikaye yazılacak. Obradoviç ve öğrencileri de bu savaşa bir kez daha hazır olacak.

Vesely’nin konsantrasyonu diplerde. Sezon içinde de bu işleri yapıyordu ama basketbol da oynuyordu. Sakatlık döneminden bu yana, rakiple didişmekten başka bir şey yapmıyor. Dün aldığı 4 faul de topsuz alandaydı. Bir an önce kendini toparlamalı ve oyuna konsantre olmalı. Bu kafa yapısıyla, faydalı olması çok zor.

YORUM YAZ