MENÜ

Bize bu yoldan geri dönüş yok

Abone Ol Google News

Muhteşem Play-Off serileri izliyoruz bu sene. Fenerbahçe - Monaco serisi de bunlardan biri. Her maç kıran kırana geçiyor, her maçta farklı bir hikaye, farklı bir kahraman çıkıyor. Play-Off’un güzelliği de burada. Dün daha fazla kafa yormak, daha fazla taktik yapmak, daha fazla mücadele etmek zorunda kalan taraf yine Fenerbahçe Beko’ydu. Motley sakattı, Sertaç da maça çıktı ama o da hemen kenara geldi.

Haberin Devamı

Moteijunas, Hall ve Jaiteh gibi pivotlara karşı sadece ne yapacağı hiç belli olmayan bir Papagiannis vardı Jasikevicius’un elinde. O da Papa’yı idareli kullanmak, maçın büyük bölümünü yine 5 kısa oynamak durumundaydı. Ama gerek Jasikevicius’un oyun stratejisi, gerekse süre alan tüm oyuncuların üzerlerine düşen görevi yapması nedeniyle çok fazla zorluk yaşamadı Kanarya. Sezonun MVP’si olması beklenen Mike James, bu yılın en verimsiz üç maçını oynadı. Hem de arka arkaya. Daha doğrusu oynamak zorunda kaldı. Teşekkürler Calathes!!! Diallo çok başımığızı ağrıttı ama o kadar olacak. Monaco’nun ana unsurları Fenerbahçe’nin konsantre savunması karşısında ritm bulamadı. Önemli olan da oydu. Hücumda ise assolist gibi son sözü Papagiannis söyledi.

Haberin Devamı

Taviz vermeden

İlk iki maç çok süre alamayan, hatalar yapan Yunan pivot bu kez sorumluluk aldı. Tek başına rakip uzunlarla savaştı, hücumda da maçı bitiren basketleri attı. Yine kenardan gelip ciddi skor katkısı yapan Biberoviç ve Guduriç’in payı büyüktü bu galibiyette. Çok akıllı oynadılar. Takım olarak hep doğru şutlar seçildi, toplar paylaşıldı, takım halinde kazandı Fenerbahçe Beko... Taraftar da muhteşemdi. Tabii ki iş daha bitmedi. Buradan seri kaybeden takımlar var. Ama artık ipler Fenerbahçe’nin elinde. Yine savunmadan taviz vermeden, aynı şekilde devam etmeli. Sertaç forma giyemezse yine Hayes, Sestina ve Papagiannis’in iki kişilik oynaması gerekecek. Ama şunun şurasında kaldı 40 dakika. Bu saatten sonra geri dönüş olmayacağına inanıyorum...

YORUM YAZ