MENÜ

Yeniler zaferi getirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Görünen o ki transfer dönemini çok verimli geçirmiş Trabzonspor. Mas ve Pereira gibi ayakları düzgün, hücuma çıkmayı seven beklerin gelişi takıma kalite katmış. Bu oyuncuların gelişi önde oynayan oyuncuların da oyun anlayışını değiştirdi. Çizgiye mahkum kanat oyuncularından ziyade orta sahada içe kat ederek bekleri hücuma çıkaran Olcay ve Castillo aynı zamanda Onazi ve Okay’a da destek oldular.

Çizgi pozisyonu kırılma anı

Yusuf Yazıcı’nın önde aldığı topları kolay kaybetmemesi ve pas trafiğini iyi idare etmesiyle sezonun ilk yarısına nazaran daha iyi bir Trabzonspor çıktı ortaya. Bu olumlu sinyallere rağmen Adem Büyük, Koita ve Tunay’ın bireysel çabaları karsısında ilk yarıda pozisyon da verdiler. Onur’un 33. dakikada da 2 hamlede çıkardığı top, maçın kırılma anı oldu. Eğer bu pozisyonda golü yemiş olsa henüz yenik duruma düştükleri hiçbir maçı çevirememiş olduklarını düşünürsek, maç çok daha zor geçebilirdi Trabzonspor için. Ama ilk yarının son dakikasında Yusuf’un kornerinde Mas ile bulduğu golle hem maçın 2. yarısına avantajlı çıktı hem de ilk gol sıkıntısını atlatmış oldu.

Yenilerin etkisi

2. yarı ise cepheden gelen toplarda basarılı olan Trabzon savunması, yan top adam paylaşımında hatalar yapsa da bu hataları Koita değerlendiremedi. Medjani’nin takım savunmasına katkısını düşünen Ersun Yanal’ın hamlesi bu oyuncunun hatalı geri pası ile kâbusa dönuşebilecekken Onur’un bu pozisyonu sarı kartla atlatmasi şanstı. Olcay’ın yüksek koşu temposuna rağmen çok pas hatası yapması dikkat çekerken, N’Doye’un geçtiğimiz maçlarına göre biraz daha iyi oynamasına rağmen aranan santrfor olmadıgını bir kez daha gösterdiği bir maç oldu. Sonuçta Trabzonspor, 2 önemli deplasmanı transfer döneminde takıma katılan oyuncuların etkisini net bir şekilde hissettiğimiz söyleyerek kazandı diyebiliriz. Kasımpaşa’da ise özellikle Tunay ve Adem’in çabalarına rağmen Koita’nın son vuruş kalitesi puan almalarını engelledi.

YORUM YAZ