MENÜ

Yanlış 11'le başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hangi Sarı-Kırmızılı takımın şampiyonluğa oynadığının belli olmadığı ilk yarının sonunda oyunsal anlamdaki hayal kırıklığı skorada yansımıştı. Orjinal ofansif orta sahalar Sneijder ve Selçuk İnan’ın yerine defansif orta saha Tolga ve kanat özellikli Rodrigues’i göbekte oynatarak maça zaten yanlış bir 11’le başladı Riekerink. Çizgi özellikli 3 forvet oyuncusundan hangisini santrfor arkası oynatırsan oynat yanlış tercih. Eğer Tolga’yı oynatacaksan, doğru tercih ya önünde Josue yada çift santrforda Eren Derdiyok’tu.

İlk yarıda bitebilirdi

Fakat Galatasaray’ın oyun anlamındaki sıkıntısı sadece bu tercihten kaynaklanmıyor. Birlikte hareket edemeyen, topu öne oynamakta zorlanan ve top rakibe geçtiği anda da savunmaya geçemeyen Galatasaray’ın bir derdi de rakip topla oynarken, tüm oyuncuların rakip topu kontrol ettikten sonra hamle yapmaya çalışmaları. Bakmayın 2 golün kornerden geldiğine, Umut ve Güray son pasları biraz daha doğru kullanabilseler, durum daha ilk 45 dakikada daha vahim olabilirdi.

Nafile hamleler

2. yarıya kaybedecek bir şey kalmayınca 4-4-2’ye dönüp Eren ve Sinan hamlesiyle başladı Riekerink. Ancak özgüveni yüksek Kayserispor sahaya çok iyi yayılıp, cesaretli oyununu devam ettirerek, bu hamleyi etkisiz hale getirdi. Sergen Yalçın’ın Samba Sow hamlesi ile orta saha direncini arttırdılar. Son bir hamle daha yapan Riekerink 3’lü savunmaya geçerek, son kozu Josue’yi de sahaya sürdü ama gol çok geç geldi. Golü atan Eren Derdiyok son saniyede golü kaçırınca, 1 puan dahi alamadı Galatasaray.

Sergen Yalçın faktörü

Galatasaray’ın aldığı mağlubiyet kesinlikle Kayserispor’un oynadığı futbolu gölgelemesin. 90 dakika boyunca rakibine doğru dürüst pozisyon vermeyen, hücumda Varela, Deniz Türüç, Güray üçlüsüyle önde basmaktan vazgeçmeyen Kayserispor, Fenerbahçe galibiyetinin tesadüf olmadığını kanıtladı dün akşam. Bu galibiyetlerin mimarı ise Riekerink’in aksine takımına motivasyon, fiziksel direnç ve taktik disiplini uygulatmayı başaran Sergen Yalçın’dı. Hüseyin Göçek’in hakem hatalarının yoğun yaşandığı haftada hatasız bir yönetim göstermesi de en iyi hareketti.

YORUM YAZ