MENÜ

Uzun süreli sözleşme doğru değil

Abone Ol Google News

‘Transferler sezon sonunda’

Haberin Devamı

Ara transfer döneminde fazla para harcanmalı mı yoksa asıl transferler için sezon sonu mu beklenmeli ?

Öncelikle Fenerbahçe’nin şu andan itibaren Frey ya da Reyes gibi karşısında soru işareti olan oyuncular transfer etme politikasından vazgeçmesi şart. Takımın kalitesini artıracak ve zor durumlarda sorumluluk alacak iyi profesyonellere ihtiyacı var. Bu oyuncuları bulmak kolay fakat almak zordur. Özellikle de ara transfer döneminde çok büyük bedeller ödemeden kimsenin bu tarz önemli oyuncuları satmayacağı düşünüldüğünde sezon sonundaki transfer dönemi için hazırlık yapılması, alınacak oyuncuların belirlenmesi hatta eğer yapılabilirse şimdiden sözleşme imzalanması daha doğru bir politika olacaktır.

‘Acil santrfor takviyesi’

Hangi mevkilere acil takviye gerekiyor ?

Bugün itibari ile Fenerbahçe’nin her bölgesi için transfer konuşabiliriz. Ancak ekonomik anlamda bunun mümkün olmadığı düşünülürse sezon sonu geldiğinde bu sorunun sağlıklı cevabı oyuncu performanslarına bakılıp oluşacaktır. Sezonun genelini belli bir performansın üzerinde oynamış ve yaş anlamında daha uzun süre faydalanılabilecek oyuncuların teknik direktörle yapılacak görüş alış verişlerinden sonra takımda tutulması en doğru karar olur. Ancak şu anki güncel kadroda Fenerbahçe için acil diyebileceğimiz ilk mevki santrfor pozisyonu.

Haberin Devamı

‘Süreyi performans belirlemeli’

Yeni gelecek teknik direktörle sezonu kurtaracak bir sözleşme mi yoksa uzun dönemli bir anlaşma mı yapılmalı ?

Sadece Fenerbahçe için değil bizim ülkede hiçbir teknik direktörle uzun süreli sözleşme yapılması doğru değil. Uzun süreli kontratı olup antlaşmasının sonuna kadar takımın başında kalan bir hoca bulmak neredeyse imkansız. Fenerbahçe gibi hassas durumda olan bir takım için daha kısa süreli kontratlar doğru. Teknik direktörün geldiği andan itibaren göstereceği performans aynı oyuncularda olduğu gibi kendi geleceğini belirlemeli. Bir proje oluşturmak isteseniz bile saha sonuçlarını almadığınız sürece aynı hoca ile devam etmek mümkün olmuyor. Yani bazen bir projeyi birden fazla teknik direktörle tamamlamak zorunda kalacağınızı yönetim olarak hesap etmek zorundasınız.

‘Öncelik Skrtel, Şener, Neustadter’

Sözleşmesi bitecek olan Volkan, Skrtel, Soldado, Neustadter, Valbuena, İsmail, Tolga Ciğerci, Şener ve Yiğithan’dan hangileri ile yola devam edilmeli ?

Bu sorunun cevabı oyuncuların sezon sonunda takıma ne katkı verdikleri ile doğru orantılı. Valbuena, Soldado ve Volkan Demirel’in kalitelerinden şüphe duymuyorum. Ancak mesele bu kalitelerinin saha içinde pek hissedilmediği. O yüzden bugün bir iç transfer harekatı yapılsa önce Şener, Neustadter, Skrtel ilk sözleşme imzalanması gereken oyuncular olarak gözüküyor. Diğerlerinin kaderi ise tamamen kendi ellerinde.

YORUM YAZ