MENÜ

Samuel Eto'o, Gomez etkisi yaratır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen yılın Jose Sosa ve Mario Gomez etkisi; Anderson Talisca’nın takıma dönmesi ve Eto’o transferi halinde Beşiktaş’ta tekrar yaşanabilir. İlerlemiş yaşına rağmen yeni başarılara olan açlığı ve son vuruşlardaki bitirciliği düşünüldüğünde Kartal’da aranan isim kesinlikte Eto’o’dur.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in oyuncuya göre bir sistem belirlediğini görmedik. Evet hücum oynayan takımlar yarattı. Ama genel olarak futbolcular sistemin bir parçası oldular. Samuel Eto’o profiline baktığınız zaman durağan bir santrfor değil. Genelde bu zamana kadar saha içerisinde gezmeyi seven, stoperlerin markajından kaçabilmek için geriden gelip ikinci santrfor gibi ceza sahası içerisinden gol bulan bir Samuel Eto’o seyrettik. Avrupa tecrübesi ve ceza sahası içerisindeki bitiriciliğini düşündüğümüz zaman Beşiktaş’a katkı yapacağı ortada. Beşiktaşlı futbolcuların topu ceza alanına kadar rahat bir şekilde getiren bir takım olduğunu düşünürsek Siyah-Beyazlılar, Eto’o’nun son vuruşundaki başarısından yararlanabilir. Hem Kamerunlu futbolcu hem de Beşiktaş için doğru tercih. Burada Şenol hocanın üzerine düşen küçük bir görev var. 30 yaşını geçmiş her oyuncu gibi bu oyuncuların doğru zamanda rotasyona sokulmaları...

Kalitesi tartışılmaz

Eto’o, eğer transferi tamamlanırsa Antalyaspor’dan çok daha az yorulacağı bir takıma gitmiş olacak. Çünkü Eto’o’nun çok katkısı olmadan da Beşiktaş, topu rakip kalenin önüne kadar getirip gol pozisyonu yaratan isimlerden oluşuyor. Eto’o için fiziksel anlamda Antalyaspor’a gelirken yaşanan tereddütün ya da sezon başında Beşiktaş’la adı anılırken kulübüyle yaşadığı sıkıntıların ilk yarıdaki gol sayısına negatif anlamda etki etmiş olmasına rağmen kalitesi çok da tartışılacak bir oyuncu değil. Geçen yılın Jose Sosa ve Mario Gomez etkisi, Anderson Talisca’nın takıma dönmesi ve Eto’o transferi halinde Beşiktaş’ta tekrar yaşanabilir.

Saha içinde liderlik yapar

Avrupa Ligi özelinde Eto’o’nun bitiriciliği ve kariyerindeki başarılarına rağmen yeni sevinçlere olan açlığı ile saha içi liderliğiyle beraber Beşiktaş’a UEFA’da da büyük avantajlar sağlayabilir. Aboubakar’ın çok gol kaçırıyor olması nedeniyle bir santrafor aranıyorsa, bu santrfor Eto’o’dur.

YORUM YAZ