MENÜ

Şampiyonluk için Ekici yeterli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler, Karavaev’i alarak hücum hattında belli bir rahatlığa kavuştu. Kadro üç kulvar için de yeterli ancak şampiyonluk şansının güçlenmesi için Mehmet Ekici transferi çok önemli. Fenerbahçe, sezonun başında kaybettiği puanlarla zirvenin gerisinde kalmıştı. Advocaat’ın öğrencileri, ikinci yarının ilk 4 haftasındaki maçlarla yaşadığı kayıpları telafe etme şansına sahip olacak.

‘Topal ve Josef’i rahatlatır

“Devre arası transfer döneminin en kârlı takımları genelde hazır oyuncularla nokta transfer yapan ekipler olur. Fenerbahçe ise Emenike gibi önemli bir oyuncusunu gözden çıkarmış olmasına rağmen, Oleksandr Karavev transferi ile hücum hattında belli bir rahatlığa kavuştu. Sow’un Afrika Uluslar Kupası’nda olması ve Van Persie’nin yaşadığı sakatlıklara rağmen Jeremain Lens’in santrforda oynayabilecek olması, Fernandao’nun yükselen formu düşünülürse Fenerbahçe, Mehmet Ekici hamlesiyle bu transfer sezonunu kârlı kapatmış olacaktır. Ekici’nin, 2 yönlü olması orta sahada alternatifsiz gözüken Mehmet Topal ve Josef’i de oldukça rahatlatacaktır. Fakat daha önemlisi oyun kurma, topu önde tutma özellikleri ile Mehmet Ekici, bu 2 defansif oyuncuyu sahada zaman zaman diri tutabileceğinden, şampiyonluk şansının güçlenmesi adına çok önemli bir transfer olacak. Bunun dışında Fenerbahçe’nin mevcut kadrosu, tüm kulvarlarda başarılı olmak için yeterli.”

‘Kazanma alışkanlığı’

“Fenerbahçe’nin kredisi rakiplerine göre az. Sezonun başlarında kaybettiği puanlar nedeniyle geri düşen Sarı-Lacivertliler, ikinci bölümün ilk 4 haftasında bu kayıpları telafi etme şansına sahip olacak. İlk maçın Adanaspor ile olması, Advocaat ve öğrencileri için büyük bir şans. Alınacak bir galibiyetle, önümüzdeki haftaki kritik Başakşehir mücadelesine de moralli ve özgüvenleri artmış bir şekilde çıkacaklar. Futbolda şampiyonluk için olmazsa olmaz kazanma alışkanlığı, bu 4 haftalık periyotta elde edilebilirse, Fenerbahçe sezon başındaki zamansız hoca değişikliğinin yaşattığı kayıpları tamamen bertaraf edebilir.”

YORUM YAZ