MENÜ

Şampiyonluk Anadolu'dan geçer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta lideri devirmiş olmasına rağmen düşmeye oynayan takımlara karşı puan kaybetmeyi gelenek haline getiren Fenerbahçe, tedirgin başladı maça. Organize olamadıkları ilk yarım saatte Fernandao ve Mehmet Topal’la gole yaklaşmalarına rağmen ancak golü yiyince, kendilerine gelebildiler. Bu golde ise Süper Lig’in rakiplerine en az şut şansı veren takımı olmasına rağmen göbekten delinen Fenerbahçe, Deniz Türüç’ün şutunun devamında bir de stoperler dönen topu takip etmeyince, aylardır gol bulmakta zorlanan Umut Bulut’u hayata döndürerek golü yediler. Salih ve Alper Potuk’un beklenen pas trafiğini ayarlayamamalarına rağmen vites yükseltmesiyle yakalanan serseri topta Mehmet Topal önüne düşen pozisyonda golü atarak takımını maça geri döndürdü. 2. yarı ise kümede kalma mücadelesi veren takımlara karşı yapması beklenen baskıyı Kayserispor’a karşıda yapamadılar.

Güray Vural damgası

Fernandao çok önemli bir fırsat yakalamasına rağmen bana göre maçın kırılma anı olan pozisyonda topu defans oyuncularına nişanlayarak golü kaçırdı. Aslında Kayserispor 6 yeni oyuncusuyla sahadaydı. Neredeyse hiçbiri sezonun ilk yarısını full oynayarak geçirmiş oyuncularda değildi. Hem birlikte oynama pratiği hem de kondisyonu kağıt üzerinde daha iyi olarak gözükse de Fenerbahçe fark yaratmayı başaramadı. Porto patentli Varela’nın asistini gole çeviren Güray Kayserispor’u tekrar öne geçirirken, Advocaat’ın yaptığı Karavaev ve Van Persie hamleleri olumlu bir etki yaratmadı. Lens, Fernandao ve Josef de iyi bir maç oynamayınca, kaçınılmaz son Welliton’un golüyle bağıra bağıra gelirken, Güray Vural, attığı harika gol ve 2 gol 1 asistlik performansı ile maça damga vuran isim oldu.

Topa sahip olabilmek

Ortaya çıkan sonuç birkez daha gösterdi ki Fenerbahçe topla ilişkileri iyi olan takımları rakibi koşu temposu ve orta saha agresifliğiyle yenebilir ama topu kendisine bırakıp, savunan takımlara karşı bu kurgu ile başarılı olması zor. Kısacası şampiyonluk Anadolu kulüpleri ile oynanan maçlardan geçer ve bu maçların anahtarı topa sahip olarak hücum oynayabilmektir. Ama kaybettiği puanlarda gösteriyor ki Fenerbahçe bu özelliğe sahip bir takım değil

YORUM YAZ