MENÜ

Müthiş mücadeleye rağmen...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cenk Tosun’un ilk 5 dakikada attığı şutlara rağmen oyuna iyi başlayamadık. Takım boyu uzun olunca dönen topları toplayan Lyon çabuk hücum ederek boş alanları çok iyi değerlendirdi. Hâl böyle olunca ilk maçın 45 dakikasında olduğu gibi topun kontrolünü bir türlü eline alamadı Beşiktaş. Yine de Babel, Cenk ve Talisca’nın çabaları sayesinde tehdit ettik Lyon’u.

Beklentiyi Talisca karşıladı

İşler kötü giderken Talisca’nın attığı golden sonra oyunu soğutma çabasına bile giremeden geri yaslanınca çabukluğunu kullanan Lacazetta’nın golüyle beraberlik geldi. Tosiç-Mitroviç tandemi tedirgin edici olduğundan Lyon’lu oyuncular dikine oynadığı her pozisyonda yüreğimiz ağzımıza geldi. Lacazetta’ın direkten dönen topu ilk yarıda lehimize olan kırılma anlarından biriydi. Açıkçası kulübeye bakınca santrforumuzun olmaması devrede Şenol hocanın da en büyük sıkıntısıydı. O yüzden Quaresma’nın vites artırmasını bekledik ama beklentileri karşılayan yine Talisca oldu.

Tur karşılıklı gitti geldi

Maçın uzatmaya gitmesinde büyük katkı yapan Talisca ile beraber 90 dakika boyunca şov yapan Lacazetta’in oyununu golle süsleyememesi etkili oldu. Karşılıklı Babel’le bize, Lacazetta ile Lyon’a gitti geldi tur adeta. Şenol Güneş Beşiktaş’a geldiği günden beri belki de en çok topu rakibe bırakarak oynamanın sonucunda müthiş mücadelesine rağmen çok yorulduğu uzatmalarda yine Talisca, Quaresma ve Cenk’le turu geçme şansını kaçırdı.

Taraftarın da alkışını alarak

Tabii aynı fırsatları Lyon’un da yakaladığı hatta Diakhaby’nin 4-5 kez duran toplarda yüreğimizi ağzımıza getirdiği de bir gerçekti. Sonuçta penaltılarda iş ilk maçın üzüleni ama 2. maçın 120 dakikasında çok iyi oynayan Fabri’ye kaldı. Ama işi gören Lyon kalecisi Lones oldu. Sonuçta Beşiktaş tarih yazabilmek adına müthiş mücadele etmesine rağmen taraftarının alkışını alarak Avrupa kupasına veda etti.

YORUM YAZ