MENÜ

Ligde de sürerse işkence olur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesinde birçok detayı hesap edebilirsiniz futbolda. Taktik, strateji, oyuncu seçimi ya da maçın içinde yapacağınız hamleler... Ama hesap edemeyeceğiniz en önemli detay bireysel hatadır. Ve bu hatayı en tecrübeli vesavunma lideri kabul edeceğiniz Skrtel yapınca maçın zorluk seviyesi bir anda 2 seviye birden yükseldi.

Skrtel umutlandırdı ama...

Aslında ne güzel başladık maça. Ceza sahasına girme konusunda lige göre çok iştahlıydı Fenerbahçe. Alper’in şutu, Sow’un kaçırdığı gol, daha ilk 5 dakikada ümitlendirdi herkesi. Derken Skrtel, bir defans oyuncusunun yapabileceği en ölümcül hatalardan biri olan topu riskli bölgeye yani göbeğe oynamama kuralını çiğneyip Krasnodar’ın iştahını artıran Smolov’un golünde başrol oynadı. Biraz güveni kırılsa da oyundan kopmayan Fenerbahçe’de Volkan Demirel’in 19.dakikada yaptığı kurtarış da takımı maçın içinde tuttu. İlk yarının son 10 dakikasında baskıyı artırıp İsmail’in kendi çabasıyla aldığı faulden kestiği topa en son dokunan Skrtel’le golü getirip soyunma odasına umutlu gitmemizi sağladı.

Ahlar vahlar içinde gitti!

2.yarıya biraz daha önde oynama isteğiyle başlayınca pozisyona girmeye devam etse de Krasnodar da boş alanları özellikle Smolov’un organizatörlüğünde değerlendirerek pozisyonlar buldu. Uzatması olmayan maçın hamlelerini son 20 dakikaya saklayan Advocaat, nihayet risk aldı. Ama neredeyse tüm maçı rakibini açmak için ekstra güç harcayan Fenerbahçeli oyuncular yorgun düştü. Zaten işin genelinde sahada bu maçların oyuncusu olduğu bir gerçek olan fakat varlığı ile yokluğu belli olmayan Van Persie gibi yıldızlar olunca da tur, ahlar vahlar içinde kaçtı gitti.

Kötü oyuna rağmen...

Ligde yaşanan hayal kırıklığını, çok kötü oynamamasına rağmen Avrupa’da da tekrarlayan Fenerbahçe’de İsmail, Alper, Topal ve Lens’in iyi ya da kötü oynamalarından ziyade iştahlarının tüm arkadaşları tarafından örnek alınması gerektiği bir gerçek. Sonuçta Fenerbahçe elenmiş olabilir ama bu maçın etkilerini lige taşırsa zaten iyi gitmeyen işler sezon sonuna kadar işkenceye dönüşebilir.

YORUM YAZ