MENÜ

Asıl kahraman Şenol Güneş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta herkes işini iyi yaptı; Babel, Quaresma, Oğuzhan ve Cenk Tosun yıldızlaştı. Oyunu doğru okuyan, hücum futbolunu benimseyerek her oyuncusunu zamanında kullanan ve krizleri iyi yöneten Şenol hoca ise aslında bu zaferlerin ilk konuşulması gereken kahramanı

Alışılagelmiş pas trafiğini bir seviye yükselterek maça başladı Beşiktaş. Net ve çabuk paslarla sanki gözleri bağlı da olsa birbirlerini bulabilecekmiş gibi arayıp buldular saha içinde boşlukları. Özellikle Oğuzhan’ın organize ettiği set hücumlarını orta sahayı geçtikleri anda agresif savunmaya çalışan Konyaspor’a karşı ilk 15 dakikada çok iyi yaptılar. Querasma’nın kilit pasını asist yaparak güzelleştiren Talisca’ya Babel eşlik edince golü erken buldular.

Çok pozisyon verdiler

Golden sonra direnci düşmemesine rağmen çok adamla öne çıkmaya başlayan Konyaspor bunun bedelini az adamla yakalandığı her pozisyonda tehlike yaşayarak ödedi. Bu tehlikelerden birinde de Querasma’nın ölçülü pasını Oğuzhan bitirerek skoru 2-0’a getirdi. Genelde topa sahip olduğunda hücüm eden Beşiktaş, bu kez Talisca ve Oğuzhan’ın paslarında Querasma ve Babel’le kontratak takımı gibi oynadı. Bu anlarda Konyaspor da çok net olmasa bile Fabri’yi yokladı. Ama asıl sorunları kalelerinde haddinden fazla pozisyon görmeleriydi.

Quaresma’nın devam filmi

Dağınıklıkları ikinci yarının başında da devam etti. Babel’in asistinde tam bir santrafor golüyle Cenk Tosun bu dağınıklığı iyi değerlendirirken, Querasma’nın Alanya maçının devam filmi gibi aynı asistini de değerlendirip gol krallığının en büyük adayı olduğunu ispatladığında maçta henüz 60 dakika bile olmamıştı. Tosic’in ters vuruşu, Cenk’in penaltı golü derken maçın hikayesi de ortaya çıktı...

Altın pay hocanın

Bu ligde farklı yenebileceğiniz en zor takımlardan biri olan Konyaspor’u rahat geçen Beşiktaş’ta tüm futbolcular işlerini iyi yapsa da Babel, Querasma, Oğuzhan ve Cenk yıldızlaştılar. Büyük resme bakınca da futbolcuların yaptıkları işten, taraftarların izlediği takımlarından keyif almalarını sağlayan en önemli ismin Şenol Güneş olduğu bir gerçekti. Oyunu doğru okuyan, hücum futbolunu benimseyerek her oyuncusunu zamanında kullanan ve krizleri iyi yöneten Şenol hoca aslında bu zaferlerin ilk konuşulması gereken kahramanı.

YORUM YAZ