MENÜ

Artık yarışta Fener de var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Akhisar deplasmanına Manchester maçının özgüveni ve aynı zamanda yorgunluğuyla çıktı. Savunma anlamında çok doğru oynadılar. Hücumda ise perşembe günündeki kadroda rotasyona gidildi ve Aatif ile Van Persie görev yaptı. Advocaat’ın oyun planı, ilk 15 dakikadan sonra etkili olmaya başladı. Aatif, kendisine tanınan serbestliği ve oyun içinde bulduğu boş alanları çok iyi değerlendirdi. Faslı oyuncu son 2 haftada elde ettiği şansı iyi kullandı. Ligde hem 10 numara pozisyonunda, hem de ikinci forvet olarak kullanılacak çok özellikli bir futbolcu olduğunu gösterdi.

Advocaat’a ihtiyaç kalmadı

Van Persie sakatlandıktan sonra oyuna giren Emenike için maç, tam da istediği şekle gelmişti. Attığı her sprintte rakip stoperlerle bire bir kalan Nijeryalı forvet, Aatif’tan sonra ön plana çıkan bir diğer isim oldu. Açıkçası dünkü maçta, oyuna hamle konusunda Advocaat’ın teknik direktörlük yapmasına gerek kalmadı. Van Persie sakatlanıp çıktı. Lens ve Volkan ise gördükleri sarı kartın ardından, derbi göncesi riske girilmemesi adına kenara alındı. Çünkü Mehmet Topal’ın sarı kart cezalısı durumuna düşmesi, Fenerbahçe’nin galibiyet sevincini biraz olsun gölgeledi.

Kırılma anı kaçan penaltı

Maçta 4 gol vardı ama bana göre en güzeli, Sarı- Lacivertliler’in 2. golüydü. Emenike’nin presi, Alper ve Lens’in çabuk oyunu ve ceza sahası içinde Emenike ile Aatif’in soğukkanlılığıyla şık bir gol izledik. Akhisar’a gelirsek... Puan tablosundaki düşüş, oyun olarak da sahaya yansıdı. Hücumda hiçbir varlık gösteremediler. Skrtel ve Kjaer sezonun en rahat oyununu oynadı. Rodallega’nın kaçan penaltısıyla takımın direnci tamamen kırıldı.

Milli ara avantaj

Sarı-Lacivertliler peş peşe 4 maç kazanarak iyi bir ivme yakaladı. Böyle bir serinin ardından milli araya girilmesi olumsuz görünebilir. Ancak bana göre dinlenmeleri açısından, Fenerbahçe adına iyi bir fırsat olacak. Advocaat’ın öğrencileri yakaladıkları şampiyonluk yarışında yine iddialı konuma geldi. Ligde derbiler kimler arasında oynanırsa oynansın, ev sahibi takım yüzde 51 avantajla sahaya çıkar. Milli ara sonrası Galatasaray karşısında alınacak bir galibiyet, Fenerbahçe’nin zirve iddiasını daha da güçlendirecek.

YORUM YAZ