MENÜ

Onazi fırtınası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un Kasımpaşa maçında öne çıkan isim Onazi oldu. Bordo-Mavili yeni transfer daha ilk maçında iki gol birden atarak manşetlere oturmayı başardı. Aslına Onazi bir hücum oyuncusu değil. Orta sahada daha çok savunma özelliğiyle bilinen klasik bir ön libero. Oyun ihtimalleri arasında sağ bek de var. Ama O ilk hafta golleriyle adından söz ettirdi. Bundan sonra Onazi’ye olduğundan fazla sorumluluklar yüklemek ve bu yönde bir beklentiye fırsat tanımak farklı hayal kırıklıklarını da beraberine getirebilir.

Hazırlık maçları da dahil şunu net gördük ki; futbolu iyi bilen, temel eğitimini almış, oyunun bir çok yönünü oynayabilen, yetenekli bir transfer olarak kendini belli ediyor. Daha 23 yaşında olan Onazi’ye Trabzonspor’daki çizgisi yeni kapılar aralayabilir. Fakat bazı noktalara da dikkat edilmeli. Onazi, öyle pek yeni keşfedilmiş bir isim değil.. Lazio’dan 3.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilmiş, Nijerya Milli Takımı’nda 38 maçta forma giymiş, 1 İtalya Kupası, 1 Afrika Kupası kazanmış Onazi’nin zaten bu üretkenlikte olması lazım. Aksi halde Trabzonspor için ölü yatırım demektir ki, kulübün bunu kaldıracak hali pek yok.

Buradaki soru işareti, İtalyanlar’ın neden O’ndan vazgeçtikleri. Sebebin ekonomik olduğu söylenebilir. Ancak eldeki bazı somut veriler Onazi’nin son iki sezonda Lazio’da görev yaparken ciddi sakatlık problemleri yaşadığını gösteriyor. Bunlara da dikkat etmeli. O yüzden tek maçlık performans başka, istikrarlı bir çizgi yakalamak başka şeylerdir. Bu başlangıç muhteşem olsa da, devamlılık için biraz daha beklemek lazım. Zira Türkiye anlık heyecanlar ülkesidir. Bunu da unutmadan Onazi’yi öyle alkışlayalım!

YORUM YAZ