MENÜ

Mecburi istikamet Aydınus!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbiye beklediğim gibi, Fırat Aydınus atandı. Namoğlu Kurulu bu atamayı yaparken ikinci bir seçenek yoktu. Çünkü bu yıl hakemler çok yıprandı ve kadro çok daraldı. Bir de kulüplerle problemli ve istenmeyen hakemler de değerlendirme dışı kalınca ortada Aydınus’tan başka şık kalmadı. Sonuçta mecburi bir atama yapılmış oldu. Öyle ki; Aydınus bu sezon Fenerbahçe’nin 6. kez bir maçında görev yapacak. Fenerbahçe’nin bu sezon 540 dakika süre alamamış birçok futbolcusu vardır belki de!

En kötü yönetime rağmen

Aydınus’un yıl içinde çok dalgalı bir performansı oldu. İlk yarı yönettiği maçlarda vasatın üzerine çıkamamıştı. Atletik performansı ve artan kiloları da tartışma konusuydu. Devre arası yapılan atletik testte başarısız olunca ikinci yarının başlarında görev alamadı. Sonrasında yapılan testleri geçince tekrar sahalara döndü. Kilo vermiş ve hırslı hali gözlerden kaçmadı ve çok başarılı maçlar çıkardı. İki hafta önce yönettiği Antalyaspor-Kayserispor maçında belki de bu sezonun en kötü iki-üç hakem yönetiminden birine imza atmış olmasına rağmen MHK, Aydınus’u bu maça atamakta sıkıntı görmedi.

Bu maçı kaldırması için...

Aydınus’un kariyeri, tecrübesi bu maçı yönetmeye fazlasıyla yeter. Bugüne kadar Türkiye liglerinde en fazla derbi yönetme şerefine nail olmuş birkaç hakemden biri. Ayrıca onun derbilerde şansı genelde yanında olur. Maça iyi hazırlanır, ekibini iyi hazırlar ve geçmiş tecrübesinin gereğini sahaya yansıtabilirse; Aydınus bu maçın altından kolaylıkla kalkar. Fakat maç planını iyi yapamaz, maçtaki değişen durumlara göre önlem alamaz, sinirlerine hâkim olamaz ve disiplinden taviz verirse işi fazlasıyla zorlaşır.

YORUM YAZ