MENÜ

Cezaların izahı bekleniyor

Abone Ol Google News

Bu haftanın atamalarını incelediğimde; 20. haftada yönettiği Trabzonspor- Malatyaspor maçının ardından Fırat Aydınus’un ve o maçın VAR’ı Ali Şansalan’ın halen görev alamadıklarını gördüm. Onca hata yapan hakemler arasında bazı hakemlerin çok, bazı hakemlerin daha az ceza almalarının hakemler arasında huzursuzluk yaratabileceği kanaatindeyim. Yapılan ara seminerde dile getirilen hatalı kararların sahibi olan bazı hakemlerin bu hafta tekrardan görevi varken, bazılarının görevinin olmaması da bu kanaatimi pekiştireceğe benziyor.

Haberin Devamı

Kriter performans değil

Atamalarda performans kriterinin olmadığı artık bilinen bir gerçek. Liderin maçına atanan Zorbay Küçük, belli ki performans kriteriyle değil, tecrübesi düşünülerek bu maça atanmış. Performans ön planda olsa, geçtiğimiz hafta performansıyla bu maça çıkmaması gerekirdi. Lig ikincisi Konyaspor maçına atanan Cüneyt Çakır isminde ise bir sorun görünmüyor.

Zor maça ödül!

Haftanın zor geçmeye aday maçı Fenerbahçe-Başakşehir maçına ise ligin tecrübelilerinden Yaşar Kemal Uğurlu atanmış. Son birkaç maçında Uğurlu’nun performansında bir geriye doğru gidiş olduğunu ve son yönettiği Rizespor-Antalya maçından geçer not almasının pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Galatasaray maçına tecrübeli Mete Kalkavan düşünülmüş. Beşiktaş maçına ise Abdulkadir Bitigen görevlendirilmiş. Bitigen’e anlamsız bir şekilde ligin 8. haftasından 23. haftasına kadar görev vermeyen MHK, üst üste ikinci maçını vermiş. Hem de böylesi zor bir maçla ödüllendirmiş. Acaba MHK, Bitigen’e 15 hafta boyunca neden maç vermediğini izah edebilir mi? Aynı şekilde 8. haftadan bu güne kadar görev alamayan bir diğer FIFA hakemi Ali Palabıyık ise 16 haftanın ardından Karagümrük- Malatyaspor maçıyla lige dönüyor. Kamuoyu bu cezalandırmaların nedenini öğrenmek istiyor.

Haberin Devamı

Burçin Keskin gönderildi

Son günlerde hakem camiası açısından iki kritik görev değişimi de yaşandı. VAR Koordinatörlüğü ve Hakem İşleri Müdürlüğü görevini birlikte yürüten Barış Şimşek; Hakem İşleri Müdürlüğü görevinden alındı. Bu göreve Tayfur Özkan getirildi. Şimşek VAR Koordinatörlüğü görevine devam edecek. Ayrıca TFF Hakem Gelişim Danışmanlığı görevini yürüten Burçin Keskin de MHK Başkanı’nın isteğiyle bu görevden ayrıldı.

YORUM YAZ