MENÜ

Kazandı ama acemiydi!

Abone Ol Google News

İki takım da dün akşama kadar tecrübe etmedikleri kadrolarla tecrübe etmedikleri oyunları oynadı... Bu nedenle ilk devre bir tür git/gel oyununa döndü. Başlarda Beşiktaş oyunu ele aldıysa da penaltı golü sonrasında Galatasaray orta sahasının güç koymasıyla şekil değişti. Beşiktaş, rakibinin orta saha üstünlüğüne çözüm üretemeyince ikinci devreye Atiba’yla başladı ama sonuç değişmedi. Quaresma’nın bir türlü aktif hale getirilememesi hem pas oyununun kurgulanamadığını hem de oyunu enine yaymakta zorlanıldığını gösteriyor. Oyun merkezini iyice öne alan Galatasaray maçı çevirmek için yüklendiyse de Beşiktaş oluşan boşlukları kullanmakta o denli acemiydi ki... Uzatmadaki Caner ve Quaresma saçmalıkları olumsuz örneklerdi. O klişeyi bir kez daha yazmak gerekiyor; “Beşiktaş kötü oynadığı maçı kazanmayı bildi...”

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ne yaptık biz bu güzelim oyuna? Hakem kararı ve VAR, yeteneğin, organizasyonun, kolektifin, gösterinin, eğlencenin bu kadar önüne geçip futbol bir sonuç oyunu haline getirilince iyi mi oldu?

Haberin Devamı

Maçın starı

Bu kadar sıkıcı, başı bozuk oyun için bir adam bulmak zor. Öyle tek kişi olsa maç bir nebze maça benzerdi.

Maçın olayı

Hüseyin Göçek ile Halis Özkaya’nın kariyerini zedeleyen olaylar zinciri sonrası ülkenin ‘1 numara hakemi’ Cüneyt Çakır’ın ortalama pozisyonlarda bile VAR’a gitmesi... Öyle ki biraz da bu nedenle ilk devre altı dakika uzadı...

Kısa mesaj

Bu kadar harcama bu kadar ‘yıldız’!.. Ve böylesi bir maç...

YORUM YAZ