MENÜ

4 büyükler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

GALATASARAY: Tamam, tepeden tırnağa yeni isimlerden oluşan bir kadro. Teknik adam da öyle, yönetim de... Öyle de, sezon başı henüz ve bu nedenle yeni olma durumu her takım için geçerli. Uyum süreci doğaldır ki yaşanacak, ama bu sahada oyuncuların iki top yapmasına engel olmamalı en azından. Ne o acemiler mangası gibi ne yapacağını bilmeme halleri. Deli dana gibi saldırmak değil değerli olanı, takım halinde, bir bütün olarak yapılırsa pres anlam kazanır. Değer kazanması için bu da yetmez aslında, topu kaptıktan sonra ne yapacağını da ezberlemiş olmak gereklidir. Sarı-Kırmızılılar’da tüm bunlar eksik henüz. Ve kısa zamanda da oturmasını beklemiyorum açıkçası. Karamsar mıyım, hayır. Sadece uzunca bir sürece ihtiyaç olduğunun altını çizmek istiyorum. Uzun yolun sonunda iyi günlerin geleceğinden hiç şüphe duymuyorum. Ama, ‘daha fazla hücumcuyla sahaya çıkılması gerektiğini’ ısrarla vurguluyorum.
FENERBAHÇE: Niyetlerinizi ne kadar sözle inkar yoluna giderseniz gidin, yaptıklarınız her geçen gün daha net şekilde ortaya çıkar bir şekilde ki, sonuçta sizi ancak kocaman bir itiraf paklar! Daum’un söylediği ve uyguladığı kontratak anlayışını, Kocaman da benimsedi, söylemekten dilimde tüy bitti aylardır. Saracoğlu’nda bile rakip ‘çantada keklik’ değilse, herhangi bir nedenden ötürü dağılmamışsa anlayış aynen budur. Bakınız son iki maçta kazandıkları gollere! Ancak ne zaman rakibin gardı ‘sakatlıklar, saha içinde eksilmeler, yanlış hakem/teknik adam kararları ve şansa gelen erken gol nedeniyle’ düşüyor, o zaman kanaryalıktan en acımasız yırtıcılığa bürünüveriyorlar sadece! Yani taraftarı ‘kazansın yeter’ diyor, onlar da bu sese kulak veriyor!
BEŞİKTAŞ: Sahada eğleniyorlar, beni de televizyon karşısında eğlendiriyorlar. Sezonun henüz başı, ama şimdilik en çok onları izlemekten haz alıyorum. Bu kafayla giderlerse sadece benim gibi futbolun keyif/şov/eğlence yönünü ön planda tutanlara yaranırlar. Puan olarak da, taraftarlıkları ağır basan sevenlerinin gözünde de yerlerde sürünme olasılıkları hayli yüksek! Umarım değişmezler.
TRABZONSPOR: Selçuk ve Umut’suz işleri çok zor. Bocalama/çırpınma durumlarının sezon boyu sürmesi kimseyi şaşırtmasın. Çünkü ayrıca anlaşılmaz bir şekilde şike/teşvik rezaleti en çok onları olumsuz etkiliyor, hâlâ!

YORUM YAZ