MENÜ

Vitor Pereira: 3-5-2 ile daha iyiyiz

Portekizli teknik adam, 0-0 biten Sparta Prag karşılaşması için, “3-5-2 oynadığımız ilk yarıda daha iyiydik. Aldığımız sonuç ve futbola takılmamak lazım. Çünkü takımın yarısı yoktu. Ayrıca son günlerde yaşadıklarımız da bizi etkiledi” dedi.

Vitor Pereira: 3-5-2 ile daha iyiyiz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Sparta Prag ile oynanan ve 0-0 sona eren mücadele sonrası gazetecilerle sohbet etti.

Portekizli teknik adam bu sohbet sırasında takımın son durumu ve Monaco maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pereira, darbe girişiminin olduğu saatlerde yaşadıklarıyla ilgili olarak, “O gece uyumadık. Çok endişeliydik ve dikkatli olmamız gerekiyordu. Sadece yabancı futbolcular değil, Türk oyuncular da endişelendi. Ailelerimizin güvenliğini düşündük” dedi. 47 yaşındaki çalıştırıcı, “Bu nedenle geride bıraktığımız günler çalışma açısından kolay olmadı. Sparta Prag karşısında dinç olmamız mümkün değildi” dedi.

‘Az seçeneğimiz vardı’

Portekizli teknik adam, maçla ilgili değerlendirmesinde ise, “3-5-2 taktiğiyle oynadığımız ilk yarıda daha iyiydik. Güzel savunma yaptık, topa sahip olduk. İkinci devre ise tamamen farklıydı. Prag’a elimizde çok az seçenekle geldik. Fernandao çıktı, Stoch girmek zorunda kaldı. Aatif’i oyundan aldık, genç Ramazan’ı soktuk. Emenike, Topal, İsmail, Robin, Skrtel yoktu. Bu yüzden oyun ve skor normal. Bunu fazla düşünmemek gerek” ifadelerini kullandı.

‘Planlarımız sarsıldı’

Vitor Pereira, Monaco maçında hangi taktiği tercih edeceğine henüz karar vermediğini söylese de 3-5-2’ye yakın olduğunun sinyalini verdi. Başarılı teknik adam, eksikler nedeniyle kadro kurmakta güçlük çektiğini söyledi, “Ancak bir 11 belirlemek zorundayız. Lyon karşılaşması çok önemli olacaktı ancak oynayamadık. Bizim planlarımızı sarsan bir gelişme oldu” diye ekledi. Pereira, İstanbul’da kalan Fernandao’nun kas, Van Persie’nin ise fitnes çalıştığını belirtti.

‘Okuldaki çocuklar gibi...’

Portekizli çalıştırıcı, son olarak maçı yukarıdan izlemesinin, cezalı olduğu Monaco mücadelesi için prova mı olduğu sorusunu, “Monaco maçında kulübeyle iletişim de kuramayacağım. Geçen sene atıldığım iki anı da hatırlıyorum. Shakhtar karşısında oyuncuyu yerden kaldırdım, kendini yine yere attı. Tribüne gönderildim. Braga karşısında Josef’in faul pozisyonuna itiraz etmek için kollarımı yukarı kaldırdım, atıldım. Kulübede okuldaki çocuklar gibi durmam lazım herhalde. Yoksa takıma zarar veriyorum” diyerek cevapladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ