MENÜ

Abdullah Avcı: Bu dalgalanmalar zaman zaman olacak

Süper Lig’in 28’inci hafta maçında Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor'a 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın genel analizine başlarken rakiplerinin organize bir takım olduğunu vurguladı ve son haftalarda istedikleri gibi baskılı bir oyun sergilediklerini ifade etti. Avcı şunları söyledi; “Organize bir takım var karşımızda. Özellikle hem bizdeyken hem de rakipteyken bununla ilgili çalıştık. Bence son haftalardaki oyun istediğimiz gibi baskılı başladı. Rakip oyundan çıkarken yaptığımız doğru baskılarla fırsatlar yakaladık. Rakip ilk çıktığında yanlış baskıya gittiğimizde rakip baskıyı kırdığında ilk gelen top gol oldu. Sonrasında futbol sahalarında belki ender rastlanacak ikinci bir kırılma golü yedik. Ama İlk yarı bittiğinde topa sahip olma oranı yüzde 70-30, 13 şut atmışız rakip 5 atmış, isabetli biz 5 atmışız rakip 3 atmış, 0-2 içeriye mağlup girdik. Böyle çok enteresan kolay olabilecek bir durum değil. Ama altından kalkabilecek oyunu aynı şekilde devam ettirebilirsek oyuna ortak olabileceğimizi düşünüyorduk. Rakip 5’liye döndü biz de ona göre hamlelerimizi yaptık. Oyunun içinde kalmak ve sonuna kadar devam ettirmek gerekiyordu. Zaman zaman oyuna girdik zaman zaman ikinci yarı itibariyle oyundan kopuşlarımız oldu. Geçişler verdik. 3’üncü Gol VAR’dan oldu ve bir sezonda belki çok olabilecek durum olmayan maç içindeki şansızlıkları hep beraber yaşadık. Yapacak bir şey yok. Güçlü oyunumuzun üstüne katarak devam edeceğiz. Bu dalgalanmalar zaman zaman olacak. Hafta sonu cumartesi günü lig maçımız var. Bunu tedavi edebilecek durumumuzu oluşturabiliriz. Lig hedefi ve Türkiye kupası hedefi aynı şekilde devam ediyor. Buradan çıkaracağımız olumlu ve olumsuz şeyler var. Onu en iyi şekilde analizini yapıp çalışmalara devam edeceğiz. Alanyaspor’u ve Fatih hocayı tebrik ediyor bundan sonra başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR OYUNCU AMA ŞU ANDA YOK”

Onuachu'nun yokluğunun hissedilip hissedilmediği sorusuna cevap veren Avcı, Onuachu'nun uzun zamandır takımda olmadığını ve bu duruma rağmen Enis Destan ile oynadıklarını belirterek, “Onuachu uzun zamandır yok sadece bu maçta değil 1,5 aydır yok. Biz bu zaman kadar Enis Destan ile oynadık. Bizim için önemli bir oyuncu ama şu anda yok. Bir çıkış trendi ve oyun olarak yukarı çıkan durum var. Çok talihsiz bir maç yaşadık diye düşünüyorum oyunun 60 dakikalık bölümünde tamamen üstündük ama daha iyisini yapmak için devam edeceğiz. Bugün itibariyle karalar bağlayacak bir skor olabilir ama oyun olarak öyle olmadığını düşünüyorum. Alanyaspor düşmemeye oynuyorlar. Onlar için kritik bir maç. Belki bir nefes aldıkları maç oldu. Hedeflerimiz içeresinde duruyoruz. Transfer yapmadık mevcuttakilerle en iyi performansı almak ve önümüzdeki 2-3 yılın planlamasını yapıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ