MENÜ

Van Persie'ye rakip bulunamadı!

Vitor Pereira, Robin van Persie'nin maç kondisyonu kazanması için güçsüz bir takımla hazırlık karşılaşması düzenlenmesini istedi. Ancak rakip bulunamadığı için bu plan rafa kalktı

Van Persie'ye rakip bulunamadı!

Fenerbahçe, yaz döneminde en çok hazırlık maçı oynayan takımların başında geliyor. Sivasspor ve Dnipro’yla peş peşe iki günde karşılaşan Sarı-Lacivertliler, dünkü Olympiakos mücadelesinin ardından da bugün Marsilya ile kozlarını paylaşacak. Yoğun bir fikstürden geçen Kanarya’da Vitor Pereria, hafta sonu da bir hazırlık maçı oynamayı planlıyordu. Bu karşılaşmanın tek amacı, Van Persie’nin Shakhtar sınavından önce biraz da olsa maç kondisyonu kazanmasını sağlamaktı. Portekizli teknik adam, güçsüz bir takım karşısında öğrencisini Shakhtar’a hazırlamak istiyordu ancak uygun bir rakip bulunamadı. Bu nedenle hazırlık maçı oynama planı suya düştü.

Çift idmanla hazırlanıyor

Afyon’a götürülmeyen Hollandalı süperstar, Samandıra Tesisleri’nde günde iki idman yaparak Shakhtar Donetsk maçına hazırlanıyor. Van Persie’nin takımla ilk antrenmanını ise yarın yapması bekleniyor. 31 yaşındaki forvet, Pereira ile yaptığı her görüşmede, 28 Temmuz Salı günü oynanacak Shakhtar Donetsk maçına kadar tamamen hazır olacağının garantisini veriyor ve oynamak istediğini söylüyor.

‘Golcü oyuncu sürpriz olacak’

Manchester United, Robin van Persie’nin yerini doldurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Alman basını, Kırmızı Şeytanlar’ın Bayern Münih’in yıldızı Thomas Müller için 100 milyon Euro’yu (292 milyon TL) gözden çıkardığını öne sürmüştü. Ayrıca Barcelona’lı Pedro’nun da ManU’nun listesinde olduğu iddia ediliyordu. Ancak Van Gaal, yaptığı açıklamada bu isimleri yalanladı. Hollandalı menacer, “Kesinlikle bir forvet oyuncusu alacağız ama bu, basında yazılan oyunculardan biri olmayacak” ifadelereni kullandı.

‘Van Gaal işini bilir’

Van Persie ve Falcao’nun ayrılmasının ardından takımın tek golcüsü konumunda kalan Wayne Rooney, bu konuyla ilgili konuştu. Yıldız futbolcu, “Hem Falcao hem de Van Persie çok kaliteli ve önemli oyunculardı. Ancak Van Gaal’in mutlaka bir bildiği vardır. Forvet bölgesine önemli takviyeler yapılacağına ve yeniden çok güçlü bir hücum hattına sahip olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Manchester United’da Rooney’nin dışındaki tek forvet olan Javier ‘Chicharito’ Hernandez de kadroda düşünülmüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ