MENÜ

Süper Lig'in yeni ekibinden Paul Onuachu bombası! Transfer için kollar sıvandı

Bu sezon Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Paul Onuachu, sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bonservisi Southampton'da bulunan Onuachu'yu, Süper Lig'in yeni ekibi transfer listesine aldığı öğrenildi.

Süper Lig'in yeni ekibinden Paul Onuachu bombası! Transfer için kollar sıvandı

Sezon başında İngiltere temsilcisi Southampton'dan Trabzonspor'a kiralık olarak gelen Paul Onuachu, Karadeniz ekibinde gösterdiği performansla şimdiden takımların radarına girdi. Nijeryalı futbolcuyu takımda tutmak için uğraş veren Trabzonspor'a, Süper Lig'in yeni ekibi rakip çıktı.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA GELDİ

Trabzonspor, yaz transfer sezonunda İngiltere Championship ekiplerinden Southampton'dan Paul Onuachu'yu 1 yıllığına kiraladığını duyurmuştu.

Bordo-Mavili takım geçici transfer bedeli olarak iki taksit halinde 1.5 milyon Euro ve oyuncuya senelik 1 milyon 742 bin 500 Euro ödeneceğini açıklamıştı.

Süper Ligin yeni ekibinden Paul Onuachu bombası Transfer için kollar sıvandı

MUHTEŞEM PERFORMANS

Paul Onuachu, bu sezon Trabzonspor forması ile toplam 21 resmi maça çıktı. Nijeryalı futbolcu söz konusu müsabakalarda 12 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve 4 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

YENİDEN KİRALIK OLARAK...

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Paul Onuachu ile ilgili, "Southampton kulübü oyuncuyu bonservisiyle satmak istiyor. Ciddi bir maliyeti var. Bizim kulüp olarak bu maliyetleri karşılamamız mümkün gözükmüyor. Kiralama formülü üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÖZTEPE'DEN ONUACHU BOMBASI

1’inci Lig’de geçen hafta evinde Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek 2 sene sonra Süper Lig’e dönmeyi garantileyen Göztepe, yeni sezon planlarına da erken başladı. Süper Lig’de güçlü ve kaliteli bir kadroyla mücadele etmeyi planlayan sarı-kırmızılılar Nijeryalı golcü Paul Onuachu’yu transfer etmek için kolları sıvadı. Şu an Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen, bonservisi ise Göztepe ile birlikte Sport Republic şirketinin yönettiği İngiltere ekibi Southampton’da olan Onuachu’nun yeni sezonda takıma kazandırılacağı ifade edildi.

Süper Ligin yeni ekibinden Paul Onuachu bombası Transfer için kollar sıvandı

LIS DE DEVAM EDECEK

Trabzonspor’la 30 Haziran 2024 tarihinde sözleşmesi sona erecek 29 yaşındaki futbolcunun kariyerine Süper Lig’de devam etmek istediği de bildirildi. İlk bombayı Onuachu’yu kadroya dahil ederek patlamaya hazırlanan İzmir ekibinin, yine bonservisi Southampton’da olan kaleci Mateuzs Lis’le de yeni sezonda yola devam edeceği vurgulandı. Bu sezon Trabzonspor formasını 18 maçta terleten Paul Onuachu 12 gol attı. Bordo-mavililerin son olarak 2-0 geriden gelip 4-2 kazandığı Gaziantep FK maçında forma giyen Onuachu hat-trick yaparak karşılaşmaya damga vurdu. Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Lis ise Türkiye'de profesyonel liglerin en az gole geçit veren kalecisi oldu.

YORUM YAZ