MENÜ

Tolga Ciğerci: Ben işciyim gol bonus olur

Galatasaray'ın son dönemdeki en başarılı isimlerinden Tolga Ciğerci konuştu. Ciğerci, gol krallığında iddialı olup olmadığı sorusuna kısa bir yanıt verdi.

Tolga Ciğerci: Ben işciyim gol bonus olur

Sadece Galatasaray’ın değil, Süper Lig’in gündeminde Tolga Ciğerci... Arka arkaya üç maçta da Gomis ile birlikte gollerini attı. Tek fark, Fransız futbolcu forvet, Tolga ise kanat... Buna rağmen 4 golle zirvede... Bugün için 9 takımın attığı golle aynı ya da onları geçmiş halde... Hem de A Milli Takımımız ile birlikte... Böyle bir futbolcuyla röportaj yapmamak olmazdı. Sivasspor maçı sonrasında doping kontrolüne kalan Tolga, ancak 02.30’da yanımıza ulaşabilidi. Biz sorduk, o cevap verdi.

3 haftada 4 gol attın, gollerin için ne diyorsun. Senin için sürpriz miydi?

- Sürpriz farklı bir şey... Bu günler için hep çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim tabii ki. Ama benim için en önemlisi takım... Gol attığın zaman biraz daha güven gelir. Top bazen girmeyebilir. Bu da futbolda normal... Belki gelecek hafta gol atamam. Benim için önemli olan takıma yardım etmek, performansımla takımla beraber kazanmak.

Golcü kimliğin var mıydı? Senden hep gol mü bekleyeceğiz yoksa Tolga daha çok koşacak mı?

- Maçta gördüğünüz gibi biraz farklı pozisyonda oynuyorum. Orada tabii ki farklı pozisyonlara giriyorum. Geçen sezon ön liberoda oynadım. Orada daha farklı oluyor. Fazla öne gidemezsin çünkü gittin mi arka açılır, savunmaya destek veremezsin. Ön liberonun işi nedir? Mücadeleyi kazan, topu sağdan sola, çabuk öne oyna...

Gol krallığı için iddialı mısın?

- Ben işçiyim abi, işçiyim... Golleri atmaya devam edersem de benim için bonus olur.

Gomis’le gol krallığı için bir diyaloğun, şakalaşman oldu mu?

- Öyle bir şakalaşmamız olmadı. Biz ciddiyiz, maçlara ciddi olarak başlıyoruz.

Feghouli’yi bekliyor

Şu anda ilk 11 oturdu ancak Feghouli’nin takıma katılımıyla senin pozisyonun ne olacak?

- Öncelikle Feghouli’yi bekliyoruz, çünkü kendisi çok iyi bir oyuncu. Ben idmanlarda, maçlarda performansımı göstereceğim, ondan sonra her şeye hoca karar verecek.

Yeni oyuncuların takıma gelişiyle sen yeni bir transfer gibi ortaya çıktın.

- Ben geçen sezon da farklı bir şey yapmadım. İyi başlamıştım, futbolda sakatlık dönemi oluyor. Bu sezon biraz farklı pozisyonda oynuyorum, farklı pozisyonlara giriyorum. Maç içinde bazen hoca istiyor, Belhanda ile yer değiştiriyorum.

‘Farkındayız’

Kayseri maçında attığın golden sonra Selçuk İnan’a koşmuştun. Sivasspor’a attığın 2. gol de Selçuk’un vuruşuna benziyordu.

- Selçuk Ağabey’i çok seviyorum. Çok iyi bir insan. Türkiye’nin en iyi futbolcularından birisi. Kayseri maçındaki golü onun için atmıştım. Sivasspor maçındaki golümü menajerim ve sevdiğim Kadir Ağabeyim için attım. İnşallah böyle sevdiğim insanlar için gol atmaya devam ederim.

Takım ve sen sezona çok iyi başladınız. Galatasaray’ı birden şampiyon gibi göstermek doğru mu ya da dikkat etmeniz gerektiğinin farkında mısınız?

- Biz her şeyin farkındayız. Her hafta çalışıyoruz. En önemlisi adım adım gitmek. Geçen sezon her şey istediğimiz gibi gitmedi. Bu sezon iyi başladı. Oynadığımız maçların atmosferini yanımıza alacağız, ondan sonra çalışarak devam edeceğiz ve kazanacağız.

11 km. koşmuştu

Sezonun ilk antrenmanında 11 kilometre koşup rekor kırdın, fizik gücünü nasıl koruyorsun?

- İlk kez duyuyorum sizden... Ben her gün iyi performans için çalışıyorum. Bu da iyi bir sonuç tabii ki. En önemlisi çalışmaya devam etmek, ondan sonra her şeyin hayırlısı.

Yeniden Milli Takım’a seçilmen için neler diyeceksin?

- Öncelikle beni çağırdığı için hocamıza çok teşekkür ederim. Benim için gurur verici bir şey. Hedefim hep Türk Milli Takımı’na çağırılmak. Şimdi çağırıldım, bundan sonrası hayırlısı.. Orada da en iyi performansımı göstermek istiyorum, hoca oynatırsa devam.

Gelecek hedefin nedir?
- Bir tek sağlığım yerinde olsun yeter, gerisi kendiliğinden gelir.

‘Taraftar kızar, sever’

Taraftar geçen sezon sana tepkiliydi. Ama bu sezon gördük ki tribünlerde sana alkış var. Taraftara bir mesajın var mı?
- Taraftar kızar, sever... Futbolda her şey oluyor. Ben kendimi idmanlara ve maçlara konsantre ediyorum. Sonra da güzel sonuçlar çıkarsa benim için daha avantaj...

‘Hocam o güveni bana verdi’

Tudor performansına ne diyor, seni nasıl motive ediyor?
- Ben kendimi hep idmanda gösteriyorum. Bunu hoca da görüyor, herkes görüyor. Hoca bana da o güveni verdi. Ona hep bu güveninin karşılığını geri vermek istiyorum. O da şu an Allah’a şükür istediğim gibi oluyor.

1: Bundesliga’da Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach ve Hertha Berlin formalarını giyen Tolga Ciğerci, bu süreçte ligde sadece 1 gol attı, 5 asist yaptı. Geçen sezon Galatasaray’da gol ve asisti bulunmayan Tolga, bu sezon zirveye çıktı.
Geçen sezonkinin aksine şutlarında büyük isabet sağlayan Tolga Ciğerci, golleriyle mest etti.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ