MENÜ

'Strinic, sol kanadı tren gibi kullanır'

Galatasaray'ın transferini bitirmek için gün saydığı Napoli'nin Hırvat sol beki Ivan Strinić'i, CalcioNapoli24 muhabiri Claudio Russo, Sarı-Kırmızılı taraftarlar için değerlendirdi: Strinic bir fenomen değil, ancak takımınızda güvenebileceğiniz, iyi çalışan bir futbolcu. Galatasaray'ın değişmezlerinden biri olabilir.

'Strinic, sol kanadı tren gibi kullanır'

Galatasaray, sağ bek pozisyonunu Sevilla'dan transfer ettiğini Mariano ile doldururken, sol bek için en güçlü adan Napoli'nin Hırvat futbolcusu Ivan Strinic...

Igor Tudor, vatandaşının transferi için yönetime onay verirken, Sarı-Kırmızılılar Napoli'ye 2.5 milyon euroluk teklif yaptı.

Napoli'de hiçbir zaman ilk 11 oyuncusu olmayı başaramayan 30 yaşındaki futbolcu, şans bulduğu dönemlerde ise yeteneklerini sergilemeyi başardı.

Hırvatistan Milli Takım formasını 39 kez giyen Strinic'i Napoli'yi yakından takip eden CalcioNapoli24 muhabiri Claudio Russo, Galatasaraylı taraftarlar için değerlendirdi.

'Defansif özellikleri zayıf değil'

Sarri'nin 4-3-3 sisteminde sol beklerin hücumu kullanması çok önemli. O da şans bulduğu dönemlerde Hamsik ve Ingisne ile birlikte sol kanadı tren gibi kullanıyor. Çünkü Strinic'in önündeki isimler ona toplu veya topsuz kullanabileceği alanlar açıyor. Defansif olarak da zayıf bir oyuncu değil. Takımın as oyuncusu Ghoulam'dan daha iyi savunması olduğunu söyleyebilirim. Sarri bazen bu sebeple onu ilk 11'de oynattığı maçlar oluyordu.

Strinic, sol kanadı tren gibi kullanır



'Sorun çıkarmaz'

Strinic içine kapanık bir çocuk. Napoli'de yaşamıyor. Ancak kulübün tesisleri olan Castel Volturno'ya yakın bir yerde oturuyor. Napoli'ye 40 kilometre mesafede. Takım içinde sorun çıkarmayan biridir. İlişikileri oldukça iyidir. Sarri, yetenekli olduğu için ve 4-4-3'e uyduğu için direkt 11 oynatmasa da, her zaman futbolcuğunu beğeniyordu ve takımda tutmak istiyordu. Ancak Mario Rui transferi olunca, Strinic'in ayrılması zorunlu hale geldi.

'Fenomen değil ama...'

Son olarak şunu söyleyebilirim. Strinic çok çalışkan ve güvenilir bir futbolcu. Galatasaray'a geldiği taktirde taraftar onu çok sevecektir. Çünkü mücadeleyi hiç bırakmıyor. Fenomen bir futbolcu olduğunu söyleyemem, ancak kesinlikle çok iyi bir futbolcu.

Tolga Kaplan
Galatasaray çıldırdı! Bir yıldız daha: Kolarov

Haberin Devamı
YORUM YAZ