MENÜ

Son Kartal Orkan Çınar

Beşiktaş’ın Gaziantepspor’dan transferi Orkan Çınar, dün Siyah-Beyazlı tişörtünü giydi, sağlık kontrolünden geçti. Bonservisi için 500 bin Euro (2 milyon TL) ödenen genç yıldız adayı, bugün Kartal’ın İspanya kampına katılacak.

Son Kartal Orkan Çınar

Transfer sezonuna Pepe’yle giriş yapan Kartal, ikinci hamlesini dün gerçekleştirdi. Siyah-Beyazlılar, Gaziantepspor’un genç kanat oyuncusu Orkan Çınar’la anlaşma sağladı.

21 yaşındaki futbolcunun, dün sağlık kontrolü Acıbadem Sports’ta gerçekleştirildi. Detaylı kan tetkikleri yapılan Orkan Çınar; ortopedi, iç hastalıklar, göz, kulak-burun- boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Genç futbolcunun, sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Maaşı da belli oldu

Genç yıldız adayının bugün Kara Kartal’ın yeni sezon hazırlıkları için İspanya’ya gidip kampa katılacağı belirtildi. Öte yandan yönetimin, Orkan’ın transferi için Gaziantepspor’a 500 bin Euro (2 milyon TL) önerdiği bildirildi. Ek olarak oyuncunun da Beşiktaş’la seneliği 400 bin Euro’dan (1.6 milyon TL) 4 yıllık anlaşma sağladığı belirtildi.

Mini Yorum

Orkan Çınar’ın potansiyeli yüksek


Geçtiğimiz yıla iyi başlayan Orkan, yaşadığı ağır sakatlığa rağmen kalitesini ispatlamış bir oyuncu. Peki her iki ayağına hakim, adam geçme becerisi olan ve oyun bilgisi yüksek Orkan Çınar
Beşiktaş’ta forma bulabilir mi? Açıkçası Beşiktaş gibi takımların transfer yaparken kendi takımlarında başarılı bir sezon geçirmiş oyuncular alması gerektiğini düşünüyorum. Saha içine
gelirsek Kerim Frei gibi yetenekli bir oyuncunun bile forma bulamadığı Beşiktaş’ta Orkan’ın işi de oldukça zor.

Kademe kademe yükselebilir

Oyun kurma beceriside olmasına rağmen Oğuzhan, Talisca ve Tolgay varken, kanatta forma giymesine rağmen de Quaresma kadar yetenekli, Babel kadarda güçlü ve oyunu iki yönlü bir oyuncu
olmadığı için şansı bir hayli düşük. Ama yetenekleri doğrultusunda önce fiziksel larak güçlenir, özel hayatına dikkat eder ve sabırlı olup verilen şansları değerlendirebilirse takımda da kademe kademe yükselebilir. Yani bugün belki geniş kadroda düşünülen bir oyuncu iken 1-2 sezon sonra takımın yıldızlarından biri olabilir. En azından bu potansiyele sahip.

Erman Özgür

Haberin Devamı
YORUM YAZ