MENÜ

Sihirli değnek Valbuena

Mathieu Valbuena, kulübeden geldiği son 5 maçın 4’ünde 2 gol, 2 asistle Fenerbahçe’ye 3 puan kazandırdı

Sihirli değnek Valbuena

Fenerbahçe taraftarının sahada görmek istediği, teknik direktör Aykut Kocaman'ın yanında oturtmayı tercih ettiği Valbuena son dönemin en çok tartışılan ismi... Süper Lig'in 11. haftasındaki Osmanlıspor maçından sonra oynanan 7 maçın 6'sında yedek soyunan Fransız yıldız, bu maçların 4'ünde oyuna girdikten sonra sihirli bir değnek dokunuşu gibi takımın gidişatını değiştirdi.

Sabah Gazetesi'nden Taner Karaman'ın haberine göre; Sarı lacivertliler; Trabzonspor, Göztepe, Karabük ve Kasımpaşa maçlarında Valbuena'nın oyuna girmesinin ardından rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Fransız oyuncu, bu maçlarda 122 dakika süre almasına rağmen 2 gol, 2 asistle aldığı kısa sürede takımına katkı sağladı ve her 30 dakikada bir skoru değiştirmeyi başardı.

Fenerbahçe'den stoper için son taarruz

FENERBAHÇE 20 DEĞERİN 15'İNDE YÜKSELİŞ GÖSTERDİ

Valbuena'nın oyuna girdiği dakikalardan sonra Fenerbahçe'nin hücumda kritik olan 20 ölçümünün 15'i yükseliş gösterdi. Matchstudy ölçümlerine göre; Kasımpaşa maçında tecrübeli orta saha ile daha fazla ceza alanına top gönderen ve şut atan takım; Karabük, Göztepe ve Trabzonspor maçlarında ise değerlerini neredeyse katladı. Kanarya, Fransız yıldızla daha fazla topa sahip oldu, daha fazla hücumda topla oynadı, ceza alanına daha fazla top gönderdi ve şut attı.

Valbuena’nın iki yüzü!

Haberin Devamı
YORUM YAZ