MENÜ

Şenol Güneş: Lig hata affetmez

Haftaya UEFA'daki ilk maçına çıkacak olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, önceliği Başakşehir maçına verdi, takımına şöyle seslendi: Avrupa maçını şimdilik düşünmeyin. Taraftarımız bizden şampiyonluk bekliyor. Bu hedefe ulaşmak için de bu tür dönemler öncesinde kafamızı yalnızca ve yalnızca lige vermeliyiz. Başakşehir'i yenelim, Skenderbeu'yu sonra düşünürüz.

Şenol Güneş: Lig hata affetmez

Hem ligde hem Avrupa’da iki kritik sınava çıkacak olan Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in önceliği lig. Tecrübeli hoca, dünkü idman öncesinde futbolcularıyla yaptığı toplantıda, bu konuda net ifadeler kullandı. “Önümüzde birbirinden önemli iki önemli sınav var” diyerek söze başlayan deneyimli teknik adamın, “Avrupa maçını şimdilik düşünmeyin. Taraftarımız bizden şampiyonluk bekliyor. Bu hedefe ulaşmak için de bu tür dönemler öncesinde kafamızı yalnızca ve yalnızca lige vermeliyiz. Bunun nedeni ise ligdeki yarış bu sezon daha çetin geçecek. Kaybedeceğimiz puanlar sezonumuza mal olabilir. Bu nedenle her maçımızı kazanmak, zirve hedefinden kesinlikle uzaklaşmamak için oynamalıyız” dediği öğrenildi.

‘Kafa olarak hazır olun’

Deneyimli teknik adamın rakibin de çok etkili oyuncuları olduğuna dikkat çekerken, “Başakşehir sezona belki çok iyi başlamadı ama onların gücünü geçen sezondan çok iyi biliyoruz. Bir anlık konsantrasyon kaybı telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Hepmiz burada idmanlarda üzerimize düşeni yapıyoruz, fizik olarak hazırlanıyoruz ama önümüzde kafa olarak da hazır olmamız gereken bir maç bizi bekliyor” sözleriyle öğrencilerini uyardığı belirtildi. (Orhan Yıldırım)

Beşiktaş’a 3 bin kilometre deplasman

Süper Lig’in 4. haftasında Medipol Başakşehir’i konuk edecek Beşiktaş, 5. haftada Gençlerbirliği, 6. haftada Fenerbahçe derbisine ve 7. haftada Eskişehirspor maçına çıkacak. Siyah-Beyazlılar UEFA Avrupa Ligi’nde 17 Eylül Perşembe günü Skenderbeu ile 1 Ekim Perşembe günü de Sporting Lizbon ile karşılaşacak. Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor maçlarını rakiplerinin sahasında yapacak Kara Kartal, toplam 3 bin 404 kilometre seyahat edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ