MENÜ

Şenol Güneş'in imha planı hazır!

Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Şenol Güneş, Benfica’yı yıkacak oyun planını ve ilk 11’ini hazırladı. Orta alanı sağlam tutacak olan Güneş, hızlı hücumlarla rakibi cezalandırmayı, kanatları etkili kullanmayı planlıyor

Şenol Güneş'in imha planı hazır!

6 yıl sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan Beşiktaş, devlerin arenasındaki ilk maçına bu akşam Benfica deplasmanıyla çıkacak. Karabükspor karşılaşmasında birçok önemli oyuncusunu ilk 11’e almayıp dinlendiren Şenol Güneş, sakatlık problemleri yaşayan Benfica karşısında sahaya önce kaybetmemek ve sonra da 3 puan için çıkacak. Kaleyi tekrar kaptan Tolga Zengin’e teslim edecek olan tecrübeli çalıştırıcı, stoperleri Marcelo ile Tosic’ten kurarken, sağ bekine Beck’i, sol bekine Adriano’yu koyacak. Beck’in fazla hücuma çıkmaması beklenirken, Adriano hücuma destek verecek. Orta alanı Gökhan İnler ve Atiba ile kapatacak olan deneyimli teknik adam, bu ikiliden hem top kapmalarını hem de kapacakları topları hızlı bir şekilde atak oyuncularına iletmelerini isteyecek.


Güneş'ten Benfica maçına bambaşka 11


Rakibi üzerine çekecek

Bu ikilinin önünde Oğuzhan Özyakup, oyunun Beşiktaş adına merkez ismi olacak. Hücumların yönlendirilmesinde başrolü Oğuzhan oynarken, onun sağında Ricardo Quaresma, solunda Caner Erkin olacak. Güneş, özellikle bu Quaresma ve Caner’den, sık sık bulundukları kanatlardan bindirme yapmalarını ve forvet hattında görev yapacak Aboubakar’ı beslemelerini isteyecek. Aboubakar’ın hem fizik gücünden hem de hızından yararlanılacak. Kartal, rakibini üzerine gelmesini sağlayıp, Benfica’yı savunmada eksik yakalayarak cezayı kesmeye çalışacak.

Orhan Yıldırım


Şenol Güneş: Şampiyonlar Ligi, ligdeki hataları kaldırmaz


Caner Erkin çok hırslı

Fenerbahçe’den İnter’e transfer olan ve İtalyan ekibindeki hoca değişikliği sonrası Beşiktaş’a kiralanan Caner Erkin’in, Benfica maçı öncesi çok hırslı olduğu öğrenildi. Adriano ile birlikte sol kanatta forma giymesi beklenen Caner, Portekiz ekibini yeneceklerini söyledi.

Göster kendini Oğuzhan

Özellikle Jose Sosa’nın Milan’a transferi sonrasında Beşiktaş’ta tüm gözler, Oğuzhan Özyakup’un üzerine çevrilmişti. Siyah-Beyazlılar’ın yıldız futbolcusu, bu sezon kendisiyle ilgili beklentilerin farkında... Oğuzhan, Şampiyonlar Ligi arenasında hem kendisini göstermek hem de Beşiktaş’ın kazanacağı tarihi zaferlerin önemli parçalarından biri olmak istiyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in, Benfica karşısında en güvendiği isimlerin başında gelen milli futbolcu, gerek tekniği gerekse oyun zekasıyla Portekiz ekibinin en çok çekindiği oyunculardan biri olarak gösteriliyor. Genç yıldızın bu akşam göstereceği performans, Kara Kartal adına maçın skoruna da direkt etki yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ