MENÜ

Şampiyonluk fikstürü

ilk 7 haftayı 6 galibiyet 1 beraberlikle kapatan Galatasaray’ı, milli ara dönüşünde çok zorlu bir fikstür bekliyor. Sarı-Kırmızılılar, 7 haftada 3’ü deplasmanda olmak üzere 4 şampiyonluk adayıyla karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluk fikstürü

Sezona müthiş bir başlangıç yaparak ilk 7 haftayı 6 galibiyet 1 beraberlikle kapatan ve Beşiktaş’a 5, Fenerbahçe’ye de 8 puan fark atan Galatasaray’ı, milli ara dönüşünde oldukça zorlu sınavlar bekliyor. Aslan gelecek 7 haftada şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan 4 takımla mücadele edecek ve bunların 3’ü deplasmanda oynanacak. Fenerbahçe ile kendi evinde, Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş’la dış sahada karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılı ekip, bu periyodu da ilk 7 haftada olduğu gibi atlatırsa, şampiyonluk yolundaki en önemli söz sahibi konumuna yükselecek.

Puan farkı avantaj olacak

Ayrıca Galatasaray’ın bu periyotta puan kaybetme lüksü de var. En yakın takipçisinden 5 puan önde olan Galatasaray, milli ara dönüşündeki ilk sınav olan Konya’yı deplasmanda mağlup ederse, çok önemli bir avantaj yakalayacak. Aslan böylece bu puan farkını, büyük maçlarda kendi lehine kullanabilecek. Ayrıca rakiplerinin de birbirleriyle yapacağı maçlar, Galatasaray’ın zirvedeki yerini daha da sağlamlaştırabilir.

Cenk Ergün’den fikstür yorumu: ‘Bizim finalimiz Konyaspor maçı!’

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, ilk 7 haftadaki performans ve önlerindeki 7 haftalık zorlu periyot hakkında şu yorumu yaptı: “Sadece hava şartları, nem, istediğimiz futbolu oynayamama gibi sebeplerden Antalya’da 2 puan kaybettik. Önümüzdeki 7 maçlık süreçte de kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilmek için mücadele edeceğiz. Şimdi bizim finalimiz Konyaspor maçı. Kazanıp, peşinden Fenerbahçe derbisine konsantre olacağız. Fikstür bize ilk 7 haftada derbi müsabakası çıkartmadı ama her maç çok önemli. Şampiyonluk buradan geçiyor. milli maç dönüşlerinin sıkıntı olduğunu biliyoruz. Teknik kadromuza bu konuda uyarıları yaptık. Buna göre konsantre olacağız.”

Cim Bom'un lig fikstürü
Hafta Rakip
8. Konyaspor (d)
9. Fenerbahçe
10. Trabzonspor (d)
11. Gençlerbirliği
12. Başakşehir (d)
13. Alanyaspor
14. Beşiktaş (d)

Haberin Devamı
YORUM YAZ