MENÜ

Riekerink'le futbol öğreniyorum

Sarı-Kırmızılı takıma, “Futbol basit oyundur, siz de basit oynayın” diyen 47 yaşındaki teknik adam, oyuncularına sahada nasıl pozisyon almaları ve nerede durmaları gerektiğini anlatarak, adeta futbolun temel prensiplerini yeniden öğretiyor.

Riekerink'le futbol öğreniyorum

Henüz Galatasaray’ın başında resmi bir maça çıkmayan Jan Olde Riekerink’in Florya’daki fırtınası devam ediyor. İlk olarak altyapının başına getirilen Hollandalı antrenör, A takımdaki futbolculara da tıpkı gençlere davrandığı gibi davranıyor. Öncelikle futbolun temel felsefesini öğretmeye çalışan 47 yaşındaki çalıştırıcı, oyuncularına sürekli olarak, “Futbol basit bir oyundur, siz de basit oynayın” diyerek mental düşüncesini aktarıyor. Riekerink’in ayrıca, futbolcularına sürekli olarak sahada nasıl pozisyon almaları, nerede durmaları ve ne zaman nereye koşmaları gerektiği yönünde bilgiler verdiği belirtiliyor. Ajax altyapısında uzun yıllar görev yapan Riekerink, bu şekilde takımına total futbolun inceliklerini aktarıyor.

SİSTEMİ DEĞİŞTİRİYOR

Takımdaki mevcut oyun sistemini de değiştirmeye hazırlanan Riekerink, orta sahayı üçleyip, savunma hattını öne çıkararak merkezdeki direnci artırmayı planlıyor. Ayrıca hücum hattında da podolski, Sneijder ve Yasin üçlüsünün deneneceği öğrenildi. Beklerini de hücuma dahil etmek isteyen Riekerink, oyuncularıyla bire bir görüşmeler yaparak, bu düşüncelerini detaylı olarak iletiyor. Futbolcuların da, hocanın bu isteğinden ve sıcak yaklaşımından gayet memnun olduğu belirtiliyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ