MENÜ

Ricardo Rampazzo uyardı: Fener, savunmasına güvenmesin!

Braga, Porto'yu 3-1 yendi, A Bola Yazarı Ricardo Rampazzo, Fenerbahçe'yi uyardı: Portekiz ekibi, defansif anlamda o kadar iyi değil. Çünkü lider bir stopere sahip değiller. Ancak hücum anlamında gerçekten çok etkililer. Son maçta Porto gibi bir takıma 3 gol atmaları, buna en iyi örnek. Takımın yıldızı, Braga'nın Messi'si denilen Rafa Silva. Ayrıca Santos, Hassan ve Stojiljkovic de etkili isimler.

Ricardo Rampazzo uyardı: Fener, savunmasına güvenmesin!

Fenerbahçe’nin, Avrupa Ligi’ndeki rakibi Braga gerçekten çok iyi bir takım. Belki Portekiz’de ‘3 Büyük’ olarak adlandırılan Benfica, Porto ve Sporting Lizbon kadar güçlü değil ama, son derece efektif ve kadrosu sağlam bir ekip. Teknik direktör Paulo Fonseca, rotasyonu seven bir hoca ve bunu da başarılı şekilde yapacak bir takıma sahip. Fonseca, kalede Marafona mı, yoksa Matheus’a mı şans verecek, ya da tek forvet kullanıp, orta sahaya Alan’ı mı koyacak? Bunlar Fenerbahçe maçı öncesi hep soru işareti. Onların zayıf tarafı ise savunması. Bu pozisyonda, takıma güven verecek bir lider bir stopere sahip değiller. Basit goller yiyebiliyorlar.

Gol konusunda sıkıntı yok

Özellikle Fenerbahçe gibi hücumu iyi olan bir takıma karşı zorlanacaklarını düşünüyorum. Braga, iyi futbol oynamaya çalışan ve ofansif özellikleri yüksek bir ekip. Bana göre takımın yıldız oyuncusu, atak orta saha Rafa Silva. Silva, oyun tarzıyla Braga’nın Messi’si. Forvet hattında çok iyi iki isme sahipler. Ahmed Hassan ve Nikola Stojiljkovic, Silva’nın hücumdaki partnerleri. Ayrıca bir başka kanat oyuncusu Pedro Santos da gerçekten çok etkili. Braga, gol bulmakta zorluk çekmeye bir ekip (43 maçta 72 gol attılar, 30 gol yediler). Fenerbahçe’nin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

5 dakikada 2 gol attılar


Kırmızı-Beyazlı ekip, son maçında Porto’yu 3-1 yendi. Porto gibi sağlam savunması olan bir ekibe karşı bol pozisyon bulup, 3 gol attılar. Savunmada sorun olsa bile, bir şekilde hücumda golü bulabiliyorlar. Örneğin son maçta 85’te skor 1-1 oldu. 5 dakika sonra 2 gol atıp, maçı kazandılar. Kanatları çok iyi kullanıyorlar. Rakibin zayıf noktasını bulup, öldürücü vuruşu yapabiliyorlar. Türk ekibinin karşısında, son 16 maçında yenilgi yüzü görmeyen (9 galibiyet,7 beraberlik) bir takım olacak. Fenerbahçe, Braga’nın kanat hücumlarına (Rafa ve Santos kilit rol oynuyor) ve forvetlerine çok dikkat etmeli. Yoksa evinde, hiç ummadığı bir sonuçla karşılaşabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ