MENÜ

Pereira: Derbi tarihi fark etmez, kazanırız

Galatasaray ertelenen derbiyi 28 Nisan’da oynamak için bastırırken, Fenerbahçe’den ise tarihle ilgili bir açıklama gelmemişti. Sessizliği Vitor Pereira bozdu: Derbi tarihi bizim için önemli değil. Şampiyon olmak için kazanmak zorundayız, bunu başaracağız.

Pereira: Derbi tarihi fark etmez, kazanırız

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 20 Mart tarihinde oynanaması gereken maç, terör saldırısı ihbari nedeniyle ertelenmişti. Karşılaşmanın ne zaman oynanacağı henüz belirlenmedi. Sarı-Kırmızılılar, derbinin 28 Nisan’da oynanması konusunda TFF’ye baskı yapıyor. Fenerbahçe cephesinden ise tarih konusuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmamıştı. Sessizliği teknik direktör Vitor Pereira bozdu.

"TARiHE TAKILMIYORUZ"

Maçın hangi tarihte oynanacağının kendileri için bir önemi olmadığını dile getiren Pereira, “Biz bu maç için planlarımızı yapmıştık. Ancak ertelenince rafa kaldırdık. Günü gelince, tarih belli olunca, planlarımız üzerinde ufak çapta oynamalar yapıp, kazanmak için sahaya çıkacağız. Kimse tarih konusuna takılmasın, biz işimize bakıyoruz. Eğer şampiyon olmak istiyorsak, Galatasaray maçından üç puan almak zorundayız. Bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

MİLLİLER DÖKTÜRDÜ, PEREİRA KEYİFLENDİ

Ay-Yıldızlılar, İsveç’i 2-1 yendi. Karşılaşmada görev yapan 6 Fenerli’nin performansı, Vitor Pereira’yı mutlu etti. Portekizli’yi en çok endişelendiren şey, haftalardır kaburgasındaki kırık nedeniyle Fenerbahçe’de görev yapamayan Gökhan Gönül’ün milli maçta sakatlık yaşamasıydı. Gökhan bir pozisyonda yerde kalınca, Pereira’nın endişeleri tavan yaptı. Ancak tecrübeli oyuncu maça devam edince, 47 yaşındaki teknik adam rahat bir nefes aldı. Vitor Pereira, karşılaşmanın ardından öğrencileri Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Caner Erkin, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Alper Potuk’u telefonla arayarak tebrik etti.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ