MENÜ

Parayla saadet olmuyor

Aziz Yıldırım, 2014-15 sezonunda kaçan şampiyonluk sonrası, “50 milyon Euro harcasak şampiyon olacaktık ama kulüp borca girecekti” sözlerini sarf etmişti. Fenerbahçe Yönetimi bu sezon başında kesenin ağzını açtı; Van Persie, Nani, Kjaer, Josef, Ozan Tufan gibi isimler yüksek maliyetleriyle takıma kazandırıldı. Ancak 2015-16 sezonu, harcanan onca paraya rağmen kötü sonuçlandı.

Parayla saadet olmuyor

2014-15 sezonunda Türk futbolunun iki devi, Galatasaray ile Fenerbahçe, 4. yıldızı takmak için kıyasıya bir mücadele vermişti. Mutlu sona ulaşan taraf Sarı-Kırmızılılar olurken, Aziz Yıldırım, “50 milyon Euro harcasak şampiyon olurduk ama kulüp de borca girerdi” ifadelerini kullanmıştı. Yıldırım, geride bıraktığımız sezon öncesi çok iddialı bir kadro kurdu. Fenerbahçe taraftarları, peş peşe patlayan transfer bombalarının mutluluğunu yaşarken, yıldızları karşılamak için sık sık soluğu Sabiha Gökçen Havalimanı’nında aldı. Sarı-Lacivertliler, Türk futbol tarihinin en büyük transfer yatırımını yaparak tüm dünyada büyük ses getirdi.

Kombine rekoru kırıldı

Sezon başlamadan önce otoritelerin Fenerbahçe için görüşü hemen hemen aynıydı: “Bu takım ligde nisan ayında şampiyon olur, 103 gollük rekoru tarihe gömer, Avrupa’da final oynar hatta kupa kazanır”. Taraftarların beklentisi de bundan az değildi. 38 bin 360 kombine satışıyla rekor kırıldı. Fenerium Mağazaları, Van Persie, Nani gibi yıldız futbolcuların forma satışlarıyla adeta para bastı. Her şey çok güzel başlasa da ilk darbe, ağustos ayında Shakhtar karşısında Şampiyonlar Ligi’ne havlu atılması oldu.

Sadece Pereira memnundu

Ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Fenerbahçe, sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde kalmayı başardı. Ancak yıldızlar topluluğu kadrosu, futbol olarak Pereira dışında kimseyi mutlu etmedi! Avrupa Ligi’nde Braga karşısında Hırvat hakem Bebek’in de etkisiyle, son 16 turunda elenen Kanarya’nın final hayali suya düştü. Lİgde ise 32. haftadaki Başakşehir yenilgisiyle her şey bitti. “Teselli” gözüyle bakılan Türkiye Kupası da ezeli rakip Galatasaray’a kaptırılınca, “Rekorlar alt üst olur” denilen sezon sıfır kupayla, büyük bir hayal kırıklığı içinde bitti.

ROBiN VAN PERSiE
Bonservis: 5.5 milyon Euro
3 yıllık maliyet: 17.1 milyon Euro

LUiS NANi
Bonservis: 6 milyon Euro
3 yıllık maliyet: 12.6 milyon Euro

SİMON KJAER
Bonservis: 7.65 milyon Euro
4 yıllık maliyet: 12.4 milyon Euro

JOSEF DE SOUZA
Bonservis: 8 milyon Euro
4 yıllık maliyet: 10 milyon Euro

OZAN TUFAN
Bonservis: 7 milyon Euro
5 yıllık maliyet: 7.5 milyon Euro

FERNANDAO
Bonservis: 3.4 milyon Euro
4 yıllık maliyet: 5.6 milyon Euro

VOLKAN ŞEN
Bonservis: 2.5 milyon Euro
3 yıllık maliyet: 3.3 milyon Euro

ŞENER ÖZBAYRAKLI
Bonservis: 1.6 milyon Euro
4 yıllık maliyet: 4 milyon Euro

Not: Fabiano, Abdoulaye ve Markovic kiralandı.



Haberin Devamı
YORUM YAZ